Отборът на ЦСКА се класира за полуфиналите на Sesame Купата на България, след като победи Арда с 1:0 като гост в третия четвъртфинален сблъсък от надпреварата. На Националния стадион "Васил Левски" единственото попадение в двубоя отбеляза опорния халф на "червените" Амос Юга.

Играчите на Нестор ел Маестро започнаха двубоя по-активно в желанието си да се реваншират за загубата от Черно море през уикенда. Техният натиск даде резултат в 19-та минута, когато след изпълнение на корнер Джонатан Линдсет отклони топката с пета, а Юга бе на точното място в точния момент, за да се разпише от близко разстояние. Малко след това Тобиас Хайнц имаше отличен шанс да удвои преднината на домакините, но изстрелът му от добра позиция бе блокиран от защитник на Арда.

Гостите постепенно изравниха играта и имаха страхотен шанс да изравнят резултата малко преди почивката, когато централният защитник на 'армейците" Християн Петров направи груба грешка и позволи на Станислав Иванов да се озове очи в очи с Густаво Бусато, но бразилският страж надигра юношата на Левски и изби удара му в корнер.

През второто полувреме нямаше много положения пред двете врати, като играчите на ЦСКА бяха по-активни, но не успяха да стигнат до втори гол. Тимът на Арда, който бе воден от новия треньор Николай Киров, имаше един шанс в края, но ударът на Борис Тютюков мина покрай вратата.

В крайна сметка "червените" записаха минимален успех и се присъединиха към Ботев Пловдив и Хебър в полуфиналите за Купата. Утре ще стане ясен и последният полуфиналист след изиграването на мача Лудогорец - ЦСКА 1948.