Същинската част от турнира за Купата на България стартира днес. На 1/6-финалите от надпреварата се включват и елитните тимове. Шампионът на България Лудогорец има още ден почивка, но след няколко часа Левски и ЦСКА започват битката. Носителят на трофея Славия ще стартира защитата в четвъртък с двубой срещу Пирин Благоевград.

Победителите в този етап се излъчват чрез отстраняване в една среща. При равенство в редовното време, се играят две продължения по 15 минути, а при продължаващо равенство и след края на продълженията, се изпълняват дузпи.

Атлетик Кулен ще посрещне „сините“ на стадион „Локомотив“ в парк Лаута в Пловдив. Мачът е от 16.00 часа и ще можете да го наблюдавате в PLAY DIEMA XTRA, DIEMA SPORT и да го следите в Gong.bg. На пръв поглед задачата на столичани изглежда лесна, с оглед съперника, но „баските“ имаха дързостта да отправят словесни закани, а вероятно няма да се дадат лесно на именития си противник. Тимът вече отстрани по пътя си Асеновец, Раковски, Марица Пловдив, Свиленград и Созопол. 

Най-вероятно дебют за Левски ще направи Нуно Рейш.

От 19.00 часа ЦСКА гостува на Монтана. „Червените“ вероятно са с мисъл и за Вечното дерби, което предстои през уикенда. Очаква се Нестор Ел Маестро дори да даде почивка на част от титулярите си, с оглед и на предстоя мач (в събота). Същото най-вероятно ще стори и Славиша Стоянович в Левски.

Срещата на „Огоста“ ще можете да гледате на PLAY DIEMA XTRA, DIEMA SPORT и да го следите в Gong.bg и по Дарик радио.

В останалите мачове също се очаква да има не малка интрига. Ето ги и двойките:

Купа на България, 1/16-финали:

16:00 часа:

Хебър - Берое
Ботев Гълъбово - Витоша Бистрица
Поморие - Локомотив Пловдив
Кариана Ерден - Септември София
Добруджа - Локомотив София
Струмска слава - Царско село
Атлетик Куклен - Левски

17:00 часа:
Литекс - Етър

19:00 часа:
Монтана - ЦСКА-София


26 септември 2018

16:00 часа:

Несебър Несебър - Лудогорец

Арда Кърджали - Черно море

17:00 часа

Локомотив Горна Оряховица - Дунав Русе

18:00 часа

Черноморец Балчик - Ботев Враца

19:00 часа:

ЦСКА 1948 - Ботев Пловдив

 

27 септември 2018

19.00 часа:

Спартак Варна - Верея

Пирин Благоевград - Славия