Отборите на Славия и Арда излизат един срещу друг в мач-реванш от ½-финалите на турнира за Купата на България. Срещата стартира в 18:30 часа и ще можете да я проследите в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от сблъсъка.

Преди седмица двата тима не успяха да си отбележат попадение и завършиха наравно при резултат 0:0 в първия двубой в Кърджали. Днес обаче ще разберем кой ще бъде първият финалист на тазгодишното издание в турнира.

50 снимки

„Белите“ могат да се похвалят със завръщането начело на отбора на Златомир Загорчич, който беше представен официално вчера. Той знае как се печели Купата със Славия, след като вдигна доведе „белите“ до крайния успех в надпреварата след драма с дузпи срещу Левски през 2018 година. В Славия основната цел изглежда спасението, тъй като тимът е на предпоследното място към момента в efbet Лига. През уикенда те загубиха домакинството си на ЦСКА 1948 с 1:3, но идеята за нов финал в Купата, дава допълнително мотивация ни играчите на Загорчич. „Белите“ ще опитат да достигнат до трети финал в последните 10 години и общо 12-и в историята си. Клубът вече има 8 купи във витрината си и мечтае за още едно отличие.

В същото време Арда пише история с тазгодишното си участие в турнира. Отборът от Кърджали за пръв път е на 1/2-финал и очевидно ще е за пръв път и на финал, ако успее днес да отстрани Славия. Кърджалийци влизат в този сблъсък на гърба на драматично равенство от 1:1 срещу ЦСКА на стадион „Българска армия“. След края на двубоя наставникът на тима Николай Киров заяви, че мислите на играчите са насочени към двубоя със Славия, тъй като мачът днес може да изведе Арда на следващото ниво.

Двата тима си размениха по една победа в сблъсъците си в първенството. Арда спечели през есента в Кърджали с 2:1, а столичани отговориха с победа с 3:2 в "Овча купел" през пролетта.

Домакините нямат много кадрови проблеми преди мача. Така Загорчич ще може да избере оптимален състав. Най-вероятно той ще заложи на Вуцов на вратата и пред него Патев, Гандри, Христов и Антовски в защита. Дост и Тасевски ще действат в средата на терена, а Макрилос ще изпълнява ролята на плеймейкър. Стоев и Кирилов ще оперират по двете крила, а Димитров ще бъде на върха на атаката.

В Арда обаче проблемите са доста повече в състава. Контузени са Русакис, Стоев, Ганев и Атанасов. Все още не е ясно състоянието на Коконов, но надеждите са той да може да играе. Така треньорът Николай Киров се очаква да заложи на Караджов на вратата, Лозев, Петков, Крумов и Георгиев в защита. Котев и Мартинов ще са опорните халфове, а Делев и Коконов ще бъдат двете крила. Йорданов ще води атаката, а Руменов ще бъде зад гърба му.


18:30 часа | СЛАВИЯ - АРДА (0:0 в първия мач)

Вероятни състави на двата отбора:

СЛАВИЯ: Вуцов - Патев, Гандри, Христов, Антовски, Тасевски, Дост, Макрилос, Стоев, Кирилов, Димитров

Старши треньор: Златомир Загорчич

АРДА: Караджов - Лозев, Петков, Крумов, Георгиев, Котев, Мартинов, Делев, Руменов, Коконов, Йорданов

Старши треньор: Николай Киров


Главен съдия: Драгомир Драганов, град Варна

Стадион: „Славия“, град София