Отборът на Славия отстрани ботев Пловдив от осминафиналите на SESAME Купа на България. “Белите” се наложиха с 2:1 на своя стадион „Александър Шаламанов”, а успехът им дойде след обрат на резултата. Гостите от Пловдив поведоха в „Овча купел” с попадение на Елвис Ману, но с голове на Кристиян Добрев и Кемело Нгуена, Славия стигна до победата. В заключителните минути на срещата Гакин Иванов пропусна да направи резултата по-изразителен, след като не успя да реализира от бялата точка.

Startphoto.bg
100 снимки

Двата отбора влязоха предпазливо в мача и липсваха опасности в начаните минути. Домакините бяха малко по-активни, но първият удар беше към тяхната врата. Опитът на Ману обаче беше несполучлив и на Вуцов не му се наложи да се намесва.

В 16-ата минута детинска грешка на Светослав Вуцов позволи на Елвис Ману да изведе гостите напред в резултата. Стражът на Славия изпусна топката и Бароан се възползва от това по най-добрия начин, подавайки към Ману, който на празна врата откри - 0:1.

Не бяха изминали и две минути, когато Иван Минчев разсече защитата на Ботев с мйсторски пос, който изведе Кристиан Добрев очи в очи с Ханкич. Младокът не трепна и технично прати топката в десния ъгъл на вратаря на гостите - 1:1.

На няколко пъти на терена прехвърчаха след груби влизания, а на път за тунела след края на първото полувреме имаше размяна на реплики

Първата интересна ситуация през втората част дойде още в 48-ата минута. След грешка при изнасянето на топката от страна на Ботев, Галин Иванов открадна топката, напредна няколко метра и стреля от дистанция, но Виктор Генев успя да блокира удара, а след това вратарят на гостите улови без никакви проблеми.

Славия продължи да бъде по-настоятелния тим след почивката. „Белите” успяха да излязат напред в резултата в 52-ата минута, след като Кемело Нгуена вкара красиво попадение. Полузащитникът на Славия получи топката на няколко метра пред наказателното поле, преодоля с лекота Виктор Генев и с много техничен удар от границата на наказателното поле, прати топката в долния десен ъгъл на вратата за 2:1.
 
Вторият гол на домакините накара футболистите на Ботев да изнесат играта в по-предни позиции, което пък позволи на тима на Златомир Загорчич да контраатакуват опасно. В 62-ата минута Галин Иванов имаше нов шанс да обстрелва вратата на „канарчетата”, но този ът изстрелът му мина на метър от десния страничен стълб.

Пловдивчани отговориха с хубав удар на Току по диагонала, но Вуцов се справи със ситуацията без затруднения.

В 65-ата минута Славия пропусна „златен” шанс да увеличи преднината си. След атака по левия фланг Галин Иванов центрира във вратарското поле, където Кристиян Добре успя да играе с глава и да оправи хубав удар, но Ханкич показа страхотен рефлекс и улови топката.

Точно двадесет минути преди края на редовното време Славия стигна до дузпа, след като Супрайен фаулира Крис Добрев на границата на наказателното поле. С изпълнението се нагърби опитния Галин Иванов, който обаче стреля крайно несериозно и Ханкич отрази. Халфът на „белите” стреля в центъра на вратата, а за вратаря на гостите дори не се наложи да плонжира, за да спаси.

В 83-ата минута Ботев стигна до гол, който обаче бе отменен заради явна засада. След колективна грешка в отбраната на Славия, топката стигна до Ману на границата на вратарското поле, но вместо да стреля, реши да комбинира с Бароан, който бе зад отбраната на „белите”. Бароан реализира, но попадението правилно не бе зачетено.

FT СЛАВИЯ - БОТЕВ ПД 2:1
 
0:1 Елвис Ману (16)
1:1 Кристиан Добрев (18)
2:1 Кемело Нгуена (52)
 
Славия: 21. Светослав  Вуцов, 83. Христо Попадийн, 23. Емил Виячки, 37. Венцислав Керчев, 4. Людовик Соарес, 17. Ерол Дост, 93. Кемело Нгуена, 73. Иван Минчев, 11. Кристиан Добрев, 33. Галин Иванов-к, 8. Емил Стоев
Треньор Златомир Загорчич
 
Ботев Пловдив: 13. Хидайет Ханкич, 3. Па Конате, 4. Виктор Генев-к, 6. Дилан Мертенс, 7. Мохамед Брахими, 10. Емануел Току, 11. Антоан Бароан, 18. Самюел Супрайен, 22 . Реда Рабей, 28. Елвис Ману, 44. Роберто Пунчец
Треньор Желко Копич
 
Съдия Георги Гинчев
 
Стадион "Александър Шаламанов", София