Славия победи Левски в зрелищен мач с 2:1 в двубой от 1/4-финалите в турнира за Купата на България. В 77-ата минута Макрилос откри резултата за Славия. В 86-ата минута резервата на Левски Марин Петков възстанови равенството с брилянтен удар, но "белите" спечелиха битката с отличен удар на Калоян Кръстев в 89-ата минута.

Антон Узунов
97 снимки

Макрилос опита да се измъкне от Райнов в 3-ата минута отдясно по атаката на домакините, но се подхлъзна и загуби контрол. Две минути по-късно Христов с глава прати топката към вратата на Левски, но топката излезе в аут на сантиметри от гредата на Микулич след центриране от корнер. В 9-ата минута Ивайло Найденов опита центриране отдясно към наказателното поле на Вуцов, но топката отиде доста встрани от вратата в аут.

В 12-ата минута Димитър Рангелов си освободи място между отбраната на Левски, шутира добре, но топката профуча на сантиметри от страничната греда на Микулич. Левски отвърна с интересен и опасен удар на Здравко Димитров в 23-ата минута, но Вуцов съумя да избие кълбото. Три минути по-късно отново Левски организира добра атака, но завършекът на Мартин Петков не беше успешен.

Левски получи добра възможност да притести Вуцов в 32-ата минута, центрирането намери Ивайло Найденов, който не съумя да нацели празната врата, след като вратарят на "белите" "увисна" при центрирането. В края на първата част Рангелов влезе опасно в краката на Симеон Славчев в центъра на терена, влизайки сякаш с бутоните напред, падайки на терена, но съдията свири края на частта без да отсъди нарушение в полза на нито един от двата отбора.

В 48-ата минута Бари опита да намери съотборник след центриране отдясно, но Вуцов се намеси добре и улови кълбото. Радослав Кирилов напредна добре в половината на Левски в 53-ата минута, но след като пробяга половината терен, падна на терена и атаката на "белите" пропадна. Снеговалежът над стадион "Славия" се засили, а това позатрудни действията на играчите на двата отбора.

Славия пропусна отлична възможност да открие резултата в 60-ата минута, Кръстев пусна отличен пас към Макрилос, но той прати топката доста над вратата. В 66-ата минута Славия получи правото да изпълни пряк свободен удар, Кирилов центрира, Гандри опита задна ножица, но топката мина над вратата.

В 77-ата минута Макрилос откри резултата, след като се оказа на точното място и матира стража на Левски. Първоначалният му удар срещна тялото на бранител, но след като се върна в него той се разписа. В 84-ата минута Марин Петков стреля отлично към вратата на Вуцов, който изби кълбото, справяйки се със ситуацията.


Левски стигна до изравняването с далечен шут на Марин Петков, който не остави шансове на Вуцов в 86-ата минута на мача.
​Три минути по-късно Калоян Кръстев отново изведе Славия напред. До края на двубоя "белите" запазиха преднината си и заслужиха мястото си след най-добрите 4 отбора в турнира.

Славия - Левски 2:1
голмайстори: 1:0 Макрилос (77), 1:1 Марин Петков (86), 2:1 Калоян Кръстев (89)

съставите:

Славия: Вуцов, Патев, Гандри, Христов, Антовски, Кръстев (90-Виячки), Вълчев, Златков (57-Узунов), Макрилос, Кирилов, Рангелов (75-Ивайло Димитров)

Левски: Микулич, Атанасов, Райнов, Найденов (67-Михайлович), Славчев, Бари (80-Стивън Петков), Робърта, Здравко Димитров (67-Насиру Мохамед), Даске, Юруков (80-Марин Петков), Мартин Петков

съдия: Радослав Гидженов