Футболистът на Лудогорец Бърднард Текпетей смята, че неговият тим трябва да се възползва от домакинското си предимство в първия мач от полуфиналите за SESAME Купа на България срещу Хебър. Според програмата двубоят реванш в Пазарджик ще се играе на 2 май.

Тази вечер шампионите посрещат Хебър от 18:45 часа. Срещата ще се излъчва по DIEMA SPORT, а в Gong.bg ще следим всичко най-интересно.

Самият Бърнард Текпетей няма да вземе участие в първата среща заради травма.

Мачовете за Купата са различни. Ние искаме да се класираме за този финал. Не трябва да даваме на Хебър лесни топки или лесни голове. Играем в Разград и ако имаме възможност да вкараме пет гола или повече, трябва да го направим, защото в един момент попаденията решават всичко. Всеки може да поднесе изненадата, както Хебър направи с Левски. Ние трябва да продължим да се борим и да спечелим трофея“, сподели Текпетей пред NOVA.

За Хебър това е първи исторически полуфинал в турнира. До момента yимът от Пазарджик е достигал само три пъти до четвъртфиналната фаза, независимо в коя лига е бил участник през годините.

Последната среща между двата отбора бе миналата събота в мач от efbet Лига, който шампионите спечелиха с 3:0.