Славия не се пречупи в напеченото гостуване на Черноморец Балчик за Купата на България и се класира за 1/8-финалите в надпреварата. Това стана след успех с 2:0, който обаче не дойде толкова лесно. 

Попаденията за "белите" бяха дело на младежкия национал Калоян Кръстев и на нападателя на мъжкия състав на България Ивайло Димитров. Те се разписаха в началото и в края на двубоя. 

На практика столичани откриха при първата си опасна атака в 13-та минута. Тогава Владислав Узунов центрира перфектно от фланга и качи топката на главата на Кръстев, който се разписа за 1:0. 

Малко след това Узунов стреля от дистанция, но не успя да се разпише. В тези минути домакините от Балчик подхождаха с огромен респект към съперника, но постепенно той се изпари у тях и те тръгнаха смело напред. 

Владислав Мисяк не успя да изравни в 24-та минута след намеса на Юлис Ндонг, а малко след това страхотна голова атака на Черноморец беше спряна с несъществуваща засада и това изнерви обстановката. 

До почивката Славия имаше два шанса да удвои преднината си, но ударите на Владислав Узунов и Иван Минчев не можаха да намерят очертанията на вратата и почивката дойде с гол преднина на гостите. 

Веднага след подновяването на играта Черноморец се хвърли напред и имаше страхотни възможности. Удар на Цветан Илиев от далечна дистанция облиза гредата, а после имаше още няколко интересни ситуации пред вратата на Славия. 

Попадение за тима от Балчик обаче така и не падаше. Стигна се и до няколко опасни разбърквания пред вратата на "белите", но те по чудо не се превърнаха в гол. И когато изглеждаше, че може да падне попадение във вратата на Славия, се случи точно обратното. 

В последната минута на мача Наско Милев проби при една контра и пусна към Ивайло Димитров отляво в наказателното поле и ударът на нападателя се оплете в мрежата за 2:0. При този резултат приключи и мачът, с което Славия намери място сред 16-те най-добри в турнира.