"Можем да се преборим с Англия и Чехия и да се класираме за Евро 2020", заяви националът и бивш нападател на Славия Ивайло Димитров.

Футболистът призна, че голямата му цел през 2019-а е да спечели доверието на селекционера Петър Хубчев за предстоящите европейски квалификации.

"Давам всичко от себе си. Правя каквото мога на терена. Надявам се трудът ми да бъде възнаграден и съм насреща винаги за националния отбор", коментира Ивайло Димитров, който е футболист на Арарат в Армения.

"За националния отбор е чест да се играе. Групата ни е тежка, но мисля, че с игрите, които показахме в Лигата на нациите, няма да отстъпим по нищо на тези отбори и аз лично се надявам на едно добро представяне", добави Димитров.

Той сподели мнението си, че Златомир Загорчич и Георги Петков се явяват основни претенденти за наградите - треньор и футболист на годината.

"Разбира се, те са едни от основните фаворити. В тези класации се гледат успехите на състезателите в клубовете им. Със Славия успяха да спечелят Купата на България. Петков подобри много рекорди, така че е реално да спечелят", заяви още Димитров.