Носителят на Купата на БФС за набор 2004 Славия (София) изтегли тежък жребий за осминафиналите в тазгодишното издание на турнира. Белите при набор 2005 разполагат с отлични футболисти, но техен съперник е Черно море (Варна).

Другите претенденти за трофея при старшата възраст Левски, ЦСКА, Лудогорец и Септември (София) се разминаха при жребия за този кръг. Както е известно, победителят при най-големите в турнира за Купата дава право на участие в квалификациите на младежката Лига на УЕФА. До момента единствената българска школа, която е преодолявала съперник, е тази на Септември (София). Те имаха късмета да се изправят срещу албанския Академия Футболит и след това си осигуриха мачове с шотландския Рейнджърс.

Няма сериозни сблъсъци и при младшата възраст (родени 2007). Там обаче прави впечатление, че Левски и Славия изобщо не стигнаха до националния етап от турнира. ЦСКА пък не успя да се класира при децата, родени през 2009-а година.

Прави впечатление, че има няколко клуба, които са нови лица в турнира. За първи път в основна схема ще играе Фратрия (Варна), както и Кронос (Пловдив). Фортуна (Плевен) и Звезденбург имат до момента по едно и две участия, а Розова долина (Казанлък) класира отбор напълно заслужено за сметка на Берое от Югоизточна България. За първи път от пет години Черноморец (Бургас) няма представител в нито една възраст.

Жребий за осминафиналите в трите възрасти при децата и юношите за Купата на БФС:

Юноши (старша възраст, родени 2005):

Спартак (Варна) – Лудогорец (Разград)

ЦСКА – Марица (Пловдив)

Левски (София) – Димитровград

Спартак (Пловдив) – Септември (София)

Нефтохимик (Бургас) – Монтана

Славия – Черно море (Варна)

Янтра (Габрово) – ЦСКА 1948 (София)

Локомотив (Пловдив) – Локомотив (Г. Оряховица)

първите срещи ще се играят на 27-и октомври, а реваншите – на 10-и ноември. основен начален час на срещите е 14.00 часа, но в някои двойки може да има промени

юноши (младша възраст, родени 2007):

Септември (София) – Етър (В. Търново)

ЦСКА – Звезденбург (Бургас)

Фратрия (Варна) – Лудогорец (Разград)

ЦСКА 1948 (София) – ОФК Спартак (Плевен)

Монтана – Розова долина (Казанлък)

Витоша 13 (София) – Черно море (Варна)

Ботев (Пловдив) – Пирин (Благоевград)

Спартак (Пловдив) – Локомотив (Пловдив)

Първите срещи са на 26-и октомври, а реваншите на 9-и ноември. Основен час на мачовете е 14.00 часа, но при големи разстояния срещите ще се играят сутринта.

 

Деца (родени 2009):

Черно море (Варна) – Фортуна (Плевен)

Ботев (Пловдив) – Лудогорец (Разград)

Славия – Марек (Дупница)

Берое (Ст. Загора) – Септември (София)

Звезденбург (Бургас) – Кронос (Пловдив)

Етър (В. Търново) – Монтана

Левски (София) – Арда 1924 (Кърджали)

Спартак (Варна) – Национал (София)

Първите мачове са на 26-и октомври, а реваншите ще се играят на 9-и ноември. Основен час на мачовете е 14.00 часа, но при големи разстояния срещите ще се играят сутринта.