Вратарят на Славия Георги Петков коментира появилите се информации преди дни, че е отказал повиквателна от националния селекционер Петър Хубчев. Стражът категорично отхвърли тези твърдения и потвърди, че е готов да облече националната фланелка при нужда.

Петков направи отличен двубой срещу Лудогорец, при нулевото равенство на „Васил Левски“ и бе избран за Играч на мача. Днес Петков официално се превърна в най-възрастния футболист, ирал в българския елит.

„Завършихме 0:0 с Лудогорец, но имахме 3-4 ситуации, в които, ако имахме малко късмет, можехме да победим. Ние сме млад отбор и всяка една точка е бонус за нас. Играхме добре, за да няма толкова много положения пред моята врата. Спазихме тактиката на треньора и играхме добре срещу Лудогорец“, коментира Петков.

„При нас проблемът е постоянството. Редуваме слаби и силни мачове. Трябва да работим в тази посока, за да можем да изглеждаме както днес в останалите мачове“, продължи той.

„Не обръщам внимание на тези неща. Опитвам се да съм съсредоточен и да помагам на отбора. Да съм жив и здрав, смятам, че мога да помогна още на отбора“, коментира Петков факта, че днес се превърна в най-възрастния играч в Първа лига.

Относно националния отбор, вратарят допълни: „Учуди ме, че такава информация излезе в медиите. Никога досега не съм разговарял с Петър Хубчев и никога не съм казвал, че се отказвам от националния. Гошо Петков е на разположение на националния отбор, ако там имат нужда от него.“