Славия постигна победа с 3:1 срещу водения от Димитър Димитров – Херо отбор на Иртиш в първата контрола от лагера на „белите“ в Турция.

Новият старши треньор на Алтай Илиан Илиев изгледа първото полувреме на проверката.

На срещата присъства и целият спортно-технически щаб на Лудогорец.

Славия започна мача в следния състав: Стергиакис , Пашов.Абуд, П.Христов, А.Христов, Карабельов,Йомов, Б.Васев, Хашимли, К.Василев, К.Кръстев.

Първата сериозна опасност в мача бе в 15-та минута пред вратата на Иртиш. Омар Абуд отправи много хубав удар от 25 метра, но вратарят демонстрира добър рефлекс и спаси.

Славия поведе в резултата в 17-та минута, когато Янис Карабельов проби и центрира остро в наказателното поле на Иртиш, а Есимов си отбеляза автогол.

„Белите“ изпуснаха добра възможност да реализират второ попадение в 40-та минута, когато Кръстев влезе на скорост и центрира прострелно в наказателното поле на Иртиш, но Васев не успя да засече топката.

Славия удвои своята преднина в 43-та минута, когато Кръстев реализира отсъдената дузпа в полза на българския отбор за игра с ръка в наказателното поле на Иртиш.

През второто полувреме в игра за Славия се появиха: Кирев, Велков, Маяков, Д.Тодоров., Семерджиев, Минчев, Станкев,Мартинов,Ив Димитров, Наско Милев

Иртиш намали изоставането си в резултата в 49-та минута, когато след хубав удар топката срещна напречната греда, след което при добавката Арман Смаилов не сбърка и порази вратата на Марио Кирев.

Кирев игра с ръце извън наказателното поле на Славия в 69-та минута, но получи само жълт картон.

Славия бе близо до това да отбележи трети гол в 75-та минута, но ударът на Семерджиев бе блокиран пред гол линията от защитник на Иртиш.

Славия вкара трети гол в 81-та минута, когато Ивайло Димитров асистира за попадението на Иван Минчев.

В края на мача за Славия в игра се появиха Фабиен Георгиев, Стоев и Тони Иванов.  

Със съдействието на "Евима футбол" - Стефан Дамянов ,специален пратеник на GONG.BG в Алания