Илиан Мицански получи наградата си за Играч на 20-ия кръг в Първа професионална лига в традиционната анкета на "Пресклуб България".

Той отбеляза два гола на 14 декември за победата на Славия с 4:0 над Верея, с което заслужи приза за първи път в своята кариера.

Мицански сподели, че се надява "белите" да се представят по-силно през пролетния дял от шампионата, а лично за себе си да вкара повече голове.

"Щастлив съм, че печеля наградата. За първи път ми е. Надявам се да се представим по-силно през пролетта, но първо трябва да премине подготвителния ни лагер. Искаме да се представим по възможно най-добрия начин и дано се класираме, ако е възможно, за евротурнирите", заяви Илиан Мицански. 

"Личната ми цел е да играя и вкарвам голове. Аз в чужбина съм бил 12 години - дано и другите да постигнат толкова и да играят на добро ниво. Най-важното е да покажем на младите, че може да излязат навън и да се развиват, а не само да стоят тук и да тъпчат на едно място", отбеляза още Илиан Мицански пред медиите. /БГНЕС