"Всеки футболист мечтае да играе в европейските клубни турнири, така че се надявам Славия да бъде един от отборите, които ще играят в Лига Европа”, обяви нападателят на "белите" Милчо Ангелов, който днес бе награден за играч на 23-ия кръг в Първа лига в традиционната анкета на Пресклуб България.

Ангелов получи 6 гласа от участвалите в анкетата 18 футболни треньори и специалисти за гола, с който Славия в последните минути изравни на Витоша. Фернандо Каранга (ЦСКА) има 4 гласа, Валентин Галев (Септември) е 3 гласа, с по два гласа са Марселиньо (Лудогорец) и Даниел Пеев (Витоша), а Мартин Камбуров (Берое) има 1 глас. Милчо Ангелов благодари на всички, които са гласували за него, както и на своите съотборници, които до последния момент са се борили, за да изравнят резултата.

„Харесва ми, че в Славия играят предимно млади момчета и българи, разбираме се добре, надявам се, че след като победихме Дунав, ще продължим да вкарваме повече голове и да печелим във всеки мач. Беше много труден и непредвидим мач, но се радвам, че победихме и вярвам, че тази победа ще ни даде сили за още успехи. Отборът има колебания в резултатите, но ще видите, че в края на сезона ще бъдем много, много по-силни – просто ни трябва повече време. Нямаме поставена конкретна цел, но сме амбицирани да победим за Купата на България отбора на Ботев Пд и да играем на финала. А в Първа лига ще се стремим да се класираме на 7-мо място", коментира Ангелов.

Футболистът заяви, че е добре във всеки отбор да има опитни футболисти, тъй като младите играчи ще могат по-бързо да развият своите качества. Според него основните фаворити за титлата са Лудогорец и ЦСКА, няма предпочитания с кои отбори Славия да играе във втората осмица на Първа лига, тъй като във всеки тим играят добри футболисти. /БГНЕС