Славия бе поредният отбор, който започна своята подготовка. Днес „белите” излязоха за първата си тренировка на стадиона в квартал „Овча купел” с двама нови футболисти. Това са Преслав Петров и Ертан Томбак.

В същото време тимът освободи четирима в лицето на четирима Неманя Иванов, Момчил Цветанов, Александър Александров и Милчо Ангелов. Двама пък са преотстъпени – Тони Иванов в Локомотив Горна Оряховица и Кристиян Пашов в ЦСКА 1948.

Тимът ще проведе първата част от подготовката си до 15 януари в София. От 15 януари до 5 февруари пък следва лагер в Турция. За него вече са договорени четири контроли, а желанието е на място да бъдат уговорени още две.  Сигурните проверки са с полските Миедз Легница и Арка Гдиня, арменския Пюник и румънския втородивизионен Университатя Клуж.

От клуба дадоха уверение, че стадионът трябва да бъде готов за началото на първенството и да позволи завръщането на тима на собствения му стадион.

Подготовка стартира и Галин Иванов, за когото треньорът Златомир Загорчич изрази надежда да си уреди трансфер. Той увери, че е готов и с вариант за негов заместник. Специалистът сподели, че ще има още нови попълнения като главно се гледа към български футболисти.