Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич демонстрира добро настроение преди първата тренировка на тима за 2019 година. Специалистът разясни ситуацията с евентуалните нови попълнения и напускащи и изрази надежда тимът да стигне до място в евротурнирите.

„Няма много какво да си говорим, започваме подготовка днес, искаме да се подготвим добре за втория полусезон, да си подобрим резултатите от първия полусезон.”

„Със сигурност ще има още нови футболисти в Славия, направихме си списък с желани футболисти, ще видим, дали ще можем да ги докараме в Славия. Вярваме в тези момчета, които са тук и се надявам да се справим. До отиването в Турция селекцията ще е готова.”

„Не е честно към момчетата в съблекалнята да говорим на какви позиции, търсим добри футболисти. Сега целите ни са по-различни, очаквах много по-силен полусезон, най-вече в резултатите. Пожелаваме си да сме умни, да мислим мач за мач и във всеки един мач да излизаме да го печелим.”

„Галин Иванов е в съблекалнята, надяваме се да остане. Дали ще остане, не е въпрос за мен. Имаме нужда от него. Иска ми се да отиде в чужбина и да заработи някой лев повече. Имаме резервен план, мислим по този въпрос и сме готови. Вече имаме точният човек, който да играе на неговото място. Това ще е изненада за всички.

„Аз съм на мнение да взимаме повече футболисти от България. Чужденците тук нямат по-голямо качество от нашите футболисти. Само трябва нашите футболисти да си променят манталитета.”

„От школата ще имаме попълнение, трябваше двама от юношите да дойдат с нас в Турция, единият е контузен, така че ще дойде с нас само един. Имаме Филип Кръстев, имаме млади футболисти и ще разчитаме на тях.”

„Може да се получи нещо, да играем през баражите и да се класираме за евротурнирите, това е желание на всички нас в съблекалнята.”

„Неймар и Меси трудно може да ги вземем. Повече разчитам на българските футболисти. Ако намерим добър и силен футболист, съм съгласен.”

„Жоро (Петков) е много силен човек, Тони (Стергиакис) е тук с нас, дано и това за Галин да успее да си намери отбор в чужбина и да си подпише договор. Наша работа е да ги изкараме в чужбина.”

„В нашата съблекалня има много силни млади футболисти. Според мен Георги Йомов заслужаваше да получи тази награда (за най-добър млад футболист на 2018 б.р.), но не се сърдим, това е мнението на хората.”

„Много по-хубаво е да играеш в своята къща, за нас, за феновете, много ми се иска да се върнем тук. Теренът е много по-различен сега, нямам търпение да играем на нашия сезон”, завърши Загорчич.