Макар и много млад, Андреа Христов е един от стълбовете в отбраната на Славия. Талантливият защитник сподели в предаването "Преди кръга" по DIEMA SPORT какво е да се работи с наставник като Златомир Загорчич, какви са целите на тима за Купата на България, както и какви са амбициите му за трансфер.

"Донякъде е трудно да се работи със Златомир Загорчич, изисква постоянно офанзивен футбол. Иска от нас да си говорим, да си комуникираме, това е най-важното при него. Но мисля, че досега му се получава", заяви Христов по адрес на наставника и после говори за целите в турнира за Купата на България.

"Резултатът е много добър турнирен резултат. Това 1:2 е перфектно, защото ни трябва само да вкараме един гол на нашия терен и това ни класира директно на финала. Мотивирани сме да го покажем на нашия стадион и ще направим всичко възможно да вземем Купата", добави защитникът и разкри как се е стигнало до победата над Пирин и гола му в него.

"Първият корнер не се получи и имахме право на втори такъв. Тогава никой не ме пазеше и бях оставен непокрит, което ме задължи да вкарам. Този мач се разви страхотно за нас, поведохме бързо, изравниха ни от дузпа, която я нямаше, но после пак поведохме със страхотен гол на Галин Иванов. Изравниха ни пак, но това ни мотивира повече и в оставащите минути искахме да вкараме още, за да им дръпнем в класирането", заяви Христов, след което разкри как се чувства брат му Петко във Фиорентина.

"Петко се чувства идеално, тренира изцяло с първия отбор на Фиорентина, дори в последните мачове започна да влиза в групата. Мисля, че скоро ще му дадат шанс. Там е много по-трудно заради тренировките. Имаше затруднения и с комуникацията, защото в Италия не говорят много добре английски. Но в момента се справя много добре", разкри още Христов и накрая говори за амбициите си за трансфер.

"Ласкае ме интересът от чужбина, гледам да показвам всичко, на което съм способен. Ако има нещо, ще говорим с президента Венци Стефанов и ако се стигне до нещо, ще е скоро. Моето желание е да играя в Италия или Испания", завърши младият защитник на Славия.