Локомотив Пловдив и Славия не успяха да се победят. Двата тима завършиха при 1:1 на пловдивския стадион "Локомотив" в парк "Лаута" в ключов сблъсък в плейофите в Група "Б" от Втората осмица в Първа лига.

Домакините взеха ранен аванс още 20-ата секунда, когато точен бе словенецът Ален Ожболт. Това обаче не бе достатъчно за успех. Славия се върна в мача в средата на втората част, когато бившият играч на Локомотив Пд - Димитър Велковски, донесе точка на столичани след прекрасно изпълнен свободен удар.

Двата тима продължават да оглавяват своята група с две точки разлика помежду си. Локомотив Пловдив е начело с 37 точки, а Славия е втори с 35. т., като интригата за първата позиция ще остане до последния момент. Далеч назад с 22 точки е Септември (София), следван от Дунав (Русе) с 21. 

.............................................................

Локомотив Пловдив - Славия 1:1 (виж минута по минута ТУК)

1:0 Ален Ожболт 1' 

1:1 Димитър Велковски 65'

............................................................. 

Още с първата си атака домакините реализираха. Первиз Умарбаев комбинира с Ожболт пред наказателното поле на Славия. Вторият задържа за миг, отигра технично и с мек удар покрай Георги Георгиев даде аванс на Локомотив Пд.

В 11-ата минута опасен удар на Елитон Жуниор от свободен удар, насочен под гредата на вратата на Славия, накара Георги Георгиев да прави спасяване, избивайки в корнер.

В 19-ата минута Димитър Велковски центрира остро към вратарското поле. Там Стефан Ашковски не бе хванат от бранител на Локомотив Пд и стреля с глава, но в аут.

В 29-ата минута Стефан Ашковски стигна до топката пред границата на наказателно поле на Локо Пд. Играчът на Славия стреля без да се бави, но топката премина с много малко вляво от левия страничен стълб на вратата домакините.

В 32-ата минута Владислав Узунов изстреля страхотен снаряд от пряк свободен удар с левия крак, от над 30 метра, но топката се размина с много малко с десния страничен стълб зад Пиргов.

В 40-ата минута Славия пропусна голям шанс. Подаване отляво затрудни Пиргов, който не успя да избие една висока топката и се размина с нея. Кълбото стигна до втора греда, където Янис Карабельов се озова на празна врата и бе на много малко от това да изравни. Там обаче се появи Никола Марич, който някак намери начин да избие точно пред голлинията. 

Първият удар за втората част бе отправен от Первиз Умарбаев, който опита шут от около 25 метра, но топката летя попадна право в ръцете на Георги Георгиев.

Димитър Велковски изравни след прецизно изпълнен пряк свободен удар. Бившият играч на Локомотив Пд успя да прокара топката между играчите в стената на съперника и да матира Пиргов с полувисок шут в опразнения ъгъл на вратата.

В 81-ата минута Локомотив Пд пропусна страхотен шанс. Карагарен задържа в наказателното поле и освободи огромно пространство за Посинкович, който пое топката пред вратата на Славия. От няколко метра хърватинът стреля с цялата си сила, но Александър Станисавлевич се намеси самопожертвувателно и изчисти в корнер. След него не последва нищо опасно за гостите.

В 89-ата минута контрадействия на Локомотив Пд изпратиха топката към включващия се на скорост Бирсент Карагарен. Той шутира без забавяне от границата на наказателното поле, но Давид Хуманес спря шута с тялото си.

Състави на двата отбора:

Локомотив Пловдив: Илко Пиргов, Асен Георгиев, Лукас Масоеро, Йосип Томашевич, Бирсент Карагарен, Вилим Посинкович, Янко Ангелов, Парвиз Умарбаев (78-Абделхаким Буна), Елитон (67-Момчил Цветанов), Ален Ожболт, Никола Марич (62-Милош Петрович)

Треньор:  Бруно Акрапович

Славия: Георги Георгиев, Александър Станисавлевич, Давид Хуманес, Тейнур Марем, Димитър Велковски, Радослав Кирилов (90+3 Христо Иванов), Владислав Узунов, Янис Карабельов, Стефан Ашковски (53-Тарко Тасевски), Георги Йомов (90-Преслав Петров), Цветелин Чунчуков

Треньор: Златомир Загорчич

Главен съдия: Георги Иванов, София