Преминаването на юношеския национал Петко Христов в италианския Фиорентина на практика е сигурно. Младокът е във Флоренция, като според авторитетния журналист Джанлука ди Марцио, ще мине медицинските прегледи "в близките часове", което най-вероятно означава в събота сутринта. 

Велик италиански клуб поиска роден юношески национал

Ако всичко при тях е наред, младият централен защитник ще подпише договор с "виолетовите". Това би трябвало да се случи още в събота и така Славия ще реализира голям трансфер на една от надеждите си във водещ европейски шампионат, като италианската Серия А. 

Исторически резултат за България на Евро 2017

Петко Христов записа 21 мача с белия екип миналия сезон и с тези изяви си заслужи място на Европейското първенство за юноши до 19 г. в Грузия. Там той се представи стабилно и явно е хванал окото на емисарите на Фиорентина. Това на практика му гарантира и трансфера във Флоренция. 

Защитникът, който съвсем наскоро навърши пълнолетие, може да стане вторият българин в този отбор. Преди него там игра Валери Божинов, като нападателят беше уреден там от Панталео Корвино, който сега е спортен директор на Фиорентина.