ЦСКА се наложи с 2:1 срещу Славия в мач от четвъртия кръг на Първа лига, който се игра на стадион „Българска Армия“.

Първата опасност в мача бе създадена от играчите на Славия. В 3-та минута пред Милчо Ангелов се откри отлична възможност да вкара, но ударът му бе спасен от Черниаускас.

Десподов стреля от пряк свободен удар в 38-та минута, топката се удари в гредата, в гърба на Стергиакис и след това се озова в ръцете на вратаря на Славия.

Съдията Волен Чинков показа жълти картони на футболиста на Славия Милен Гамаков и на играча на ЦСКА Кирил Десподов в 44-та минута на двубоя от четвъртия кръг на Първа лига, който се игра на стадион „Българска Армия“. Гамаков цинично фаулира Десподов, след което футболистът на ЦСКА посегна напълно излишно към играча на Славия.

ЦСКА поведе с 1:0 с гол дълбоко в добавеното време на първата част. Рубен Пинто много технично с пета подаде към Кирил Десподов, който сложи топката на главата на Мауридес, който отблизо с глава вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Славия. Мауридес реализира своя седми гол в седмия си мач с екипа на ЦСКА.

Жоржиньо получи контузия в 47-та минута, след като бе фаулиран от Славчо Шоколаров в средата на терена. Футболистът на Славия настъпи халфът на ЦСКА, а съдията Волен Чинков не показа никакъв картон на полузащитника на „белите“. Халфът на ЦСКА напусна терена с помощта на лекарския екип.

Славия изравни резултата в 67-та минута. Димитър Велковски центрира от фаул в наказателното поле на ЦСКА, където Карабельов бе оставен непокрит и вкара с глава във вратата на „червените“. Това е първият гол от началото на сезона в Първа лига, който ЦСКА допусна.

ЦСКА стигна до победата с втори гол в 90-та минута, който отново бе дело на Мауридес. Кирил Десподов отново центрира в наказателното поле на Славия, където Мауридес се измъкна от своя пазач и с глава вкара топката във вратата на „белите“.

ЦСКА е лидер в Първа лига с пълен актив от точки – 12 след изиграването на първите четири кръга, докато Славия допусна втора поредна загуба и остава с 4 точки.