Старши треньорът на Левски Георги Дерменджиев прие спокойно първата победа на отбора под негово ръководство. След 2:0 над Витоша Бистрица в Първа лига на дневен ред за „сините” е голямото дерби срещу ЦСКА, а там те могат да бъдат без едно от марковите си нови попълнения.

Валери Божинов влезе на смяна срещу Витоша и се контузи точно преди изтичането на редовното време, като проблемът в левия му глезен изглеждаше особено болезнен. Дерменджиев призна след срещата, че за момента ситуацията около 33-годишния нападател остава неясна.

„Може би не е много тежка контузията на Божинов, но още се установява”, каза специалистът пред DIEMA SPORT.

„Къде победихме Витоша? В головете. Успяхме да вкараме два гола. В един момент преднината малко успокои футболистите, но въпреки всичко още остават напрегнати как ще стартират в първенството. Ние работим, така че постепенно тимът ще влезе в добра форма”, продължи Дерменджиев, който беше доволен от факта, че „сините” реализираха попадения с първите си два голови шанса.

„Това е футболът. Това показва и класа. В самия мач имахме още няколко ситуации за гол, не успяхме да ги вкараме. Важна е победата, важни са трите точки, защото по време на лагера и предвид самата ситуация, която беше тогава, ние нямахме победа.”

„Изключително важна победа, най-вече заради това отборът игрово да се успокои. Стилът? Видяхме малка част от него, не искам да навлизам в подробности. Играчите трябва да изпълняват това, което им се казва. Днес показаха една малка част. Доволен съм, че започват да разбират какво се очаква от тях. Те свикват с мен, аз свиквам с тях – взаимно се изучаваме.”

„Изтеглянето назад беше ли преднамерено? Не, не, просто така се получи. Това също го анализираме като момент от срещата.”

„Предизвикателство за мен е да бъда треньор на Левски. На няколко пъти вече го казах – искам с Левски да постигнем добри успехи.”

„Самата схема на игра зависи от качеството на футболистите, с които разполагаме. Искам така да направя, че всеки футболист да се чувства добре на позицията, на която го слагам. Искам да показват максимално своите качества.”

„Точно срещу ЦСКА като схема как ще играем – рано е да се каже. Има възможности в различните мачове да се играе с двама нападатели. Ние, така да се каже, сме се разбрали с играчите и много държа да играем мач за мач и постепенно. Срещу ЦСКА е един мач, който трябва да се изиграе. Знам, че е дерби. Знам, че ще има много публика. Искам да победим. Имам насоки как ще играем, но има и неща, които ще се изясняват в следващите дни.”

„Едва ли ще има изненади. И аз познавам техния отбор, и Любо Пенев познава моя. Едва ли ще видим кардинални изненади”, завърши Дерменджиев.

Във временното класиране Левски остава 3-и с 45 точки, на три зад ЦСКА и с пасив от 8 спрямо лидера Лудогорец.