Славия отмъкна късна точка от Локомотив Пловдив при домакинството си от 31-ия кръг на Първа лига. В двубой от Група "Б" на Втората осмица двата тима не успяха да се победят и завършиха при 2:2.

Така кръг преди края на първата фаза от плейфоите във Втората осмица "смърфовете" са лидер в групата с 38 точки точки, на 2 пред Славия (36 т.). След последните мачове - Локомотив Пд срещу Септември Сф и Славия срещу Дунав, ще стане ясно кой ще оглави групата. Лидерът ще играе срещу Ботев Враца, а вторият с Етър ВТ (съответно втори и първи в Група "А" на Втората осмица).

Славия - Локо Пд

източник: Gulliver/GettyImages

Иначе на стадион "Славия" Локомотив Пд осъществи пълен обрат от 0:1 до 2:1, но това не бе достатъчно за краен успех. Резултатът бе открит от Цветелин Чунчуков още в 5-ата минута. Половин час по-късно обаче "смърфовете" стигнаха до гол чрез своя капитан Димитър Илиев (9-ти гол за него от началото на сезона в Първа лига).

През втората част нервите надделяха над качеството на футбола - след като съдията раздаде няколко жълти картона, но това не попречи на двата тима да си вкарат по още едно попадение.

Точен за гостите бе Елитон Жуниор (54') след мощен снаряд от около 25 метра, но в добавеното време на двубоя Цветелин Чунчуков вкара с красива странична ножица и остави надеждите на своите живи за първата позиция (92').

Славия - Локо Пд

източник: Gulliver/GettyImages

...................................................

Славия - Локомотив Пд 2:2

1:0 Цветелин Чунчуков 5'

1:1 Димитър Илиев 35'

1:2 Елитон Жуниор 54'

2:2 Цветелин Чунчуков 92'

...................................................

Домакините взеха ранен аванс, след като реализираха първата си чиста ситуация. Акция отляво позволи на Димитър Велковски да пусне пас по земя към наказателното поле. Там Дарко Тасевски пропусна топката под себе си, за да я остави на Цветелин Чунчуков. Последният овладя на границата на наказателното поле, без да бъде атакуван от съперников играч, и с мощен шут в долния десен ъгъл на Луков го матира за 1:0.

В 14-ата минута контрааката, подхваната от Янис Карабельов, позволи на халфа на домакините да комбинира с Георги Йомов. Той стреля мощно по диагонал, но топката излетя в аут.

Славия - Локо Пд

източник: Gulliver/GettyImages

В 23-ата минута Гоерги Йомов получи пас отдясно и навлезе в наказателното поле. Играчът на Славия опита да пусне успореден пас към оставащия на празна врата Цветелин Чунчуков. Там обаче ръце протегна Мартин Луков, който изби напред. Топката обаче се отби в тялото на Стивън Езе и без малко да влезе във вратата на гостите - за щастие на "смърфовете" тя излезе в корнер. След ъгловия удар не последва нищо опасно за вратата на "черно-белите".

5 минути след това Славия нацели напречната греда. Много силен, но и техничен шут от фаул на Димитър Велковски от границата наказателното поле. Топката уцели напречната греда над Луков, но топката не пожела да влезе и тупна пред голлинията, преди да излети напред.

Славия - Локо Пд

източник: Gulliver/GettyImages

В 35-ата минута Локомотив изравни. Ален Ожболт се пребори за една висока топка на 30-ия метър в половината на Славия. Словенецът чукна към излизащия сам срещу вратаря Димитър Илиев, който само чукна над Георги Петков, изравнявайки резултата. Това е 9-ти гол за капитана на Локомотив Пд през този сезон.

7 минути след началото на втората част Славия пропусна отново да вземе аванс. Ертан Томбак центрира отдясно към далечна греда. Там топката падаше директно на волето на Радослав Кирилов, но Чунчуков му открадна топката и стреля с глава - ударът обаче бе крайно неточен.

Славия - Локо Пд

източник: Gulliver/GettyImages

За сметка на това само секунди по-късно гостите осъществиха пълен обрат. Прекрасен шут на Елитон от над 22 метра даде преднина на "смърфовете". Топката му дойде удобна отляво, след пас на Ален Ожболт, и той прати мощен снаряд в долния десен ъгъл на вратата на Георги Петков за пълния обрат в полза на гостите.

В 75-ата минута пас към Ален Ожболт от статично положение позволи на словенеца да овладее в наказателното поле и да стреля по диагонал. Георги Петков успя да докосне топката, след което тя се отби в десния страничен стълб връщайки се пред вратарското поле. Там Димитър Илиев също пита шут, но той прелетя встрани в аут.

Славия - Локо Пд

източник: Gulliver/GettyImages

В 82-ата минута Ален Ожболт преодоля бранител на Славия, нагласи си топката на десния крак и стреля от границата на наказателното поле, но кълбото се удари в десния страничен стълб и излезе в аут.

В добавеното време на срещата "белите" стигнаха до чакания гол. В 92-ата минута центриране в наказателното поле на Локомотив Пд позволи на Йомов да свали с глава към Чунчуков, който с мощно воле не остави шансове на Луков за крайното 2:2.

Славия - Локо Пд

източник: Gulliver/GettyImages

Стартови състави на двата отбора:: 

Славия: Георги Петков, Ертан Томбак, Александър Станисавлевич, Милен Гамаков, Димитър Велковски, Славчо Шоколаров, Янис Карабельов (Владислав Узунов 71'), Георги Йомов, Дарко Тасевски (Илиан Мицански 58'), Радослав Кирилов, Цветелин Чунчуков

Резерви: Георги Георгиев, Владислав Узунов, Давид Хуманес, Илиан Мицански, Лука Шполярич, Преслав Петров, Филип Кръстев

Главен Треньор: Златомир Загорчич

Локомотив Пд: Мартин Луков, Димитър Везалов, Стивън Езе, Йосип Томашевич, Абделхаким Буна (Бирсент Карагарен 50'), Елитон (Никола Марич 84'), Милош Петрович, Момчил Цветанов, Парвиз Умарбаев (Еди Бахтич 71'), Ален Ожболт, Димитър Илиев

Резерви: Илко Пиргов, Асен Георгиев, Бирсент Карагарен, Лукас Масоеро, Никола Марич, Един Бахтич

Главен Треньор: Бруно Акрапович

Главен съдия: Петър Костадинов