Отборът на Етър записа първа победа като гост през сезона, побеждавайки Славия с 2:1 в двубой от 6-я кръг на Първа лига. Това е и втори пореден успех за състава, воден от треньора Станислав Генчев. Тимът от Велико Търново вече има 8 точки в актива си.

Славия пък остава с 5 точки и допусна трето поредно поражение на своя стадион.

"Белите" поведоха в 16-ата минута с попадение на Стефан Велков, но гостите изравниха в 42-ата чрез Самб Бадара, а в първата минута на добавеното време Иван Петков донесе пълния обрат за 2:1.

Вратарят на гостите Христо Иванов бе избран за Играч на мача. Той се прояви с няколко добри спасявания, особено в 86-ата минута на двубоя, когато запази временния резултат - 1:1.

Бадара върна "болярите" в мача срещу Славия

Стефан Велков наказа гостуващия Етър

Футболистите на Етър бяха близо да открият резултата още в първите минути на двубоя. След грешка на Стергиакис при връщане на топката към него от Омар Абуд, великотърновци получиха отличен шанс да открият резултата. Самб Бадара обаче, не успя да порази вратата на Славия от добра позиция

В 7-ата минута след центриране в наказателното поле на Славия Антониос Стергиакис трябваше да се спасява вратата си, застрашен от Самб Бадара.

Славия успя да открие резултата в 16-ата минута.. Стефан Велков се разписа за 1:0 след като бе изпуснат от защитата на гостите при центриране на Иван Минчев.

"Белите" застрашиха вратата на Етър в 37-ата минута. Венци Василев обаче се намеси навреме, попречи на Емануел Мба и Христо Иванов овладя топката.

Футболистите на Етър изравниха за 1:1 в 42-ата минута след грешка в защитата на Славия. Иван Стоянов отне топката от Андреа Христов, пусна към Самб Бадара и той преодоля стража на "белите" за 1:1.

ВИЖТЕ РАЗВИТИЕТО НА МАЧА МИНУТА ПО МИНУТА

Славия - Етър

източник: LAP.bg

Второто полувреме стартира с нов пропуск за домакините. Ивайло Димитров от чиста ситуация не успя да реализира в 47-ата минута. Димитров бе изведен от Абуд Омар и стреля, но над вратата на Етър.

Гостите имаха претенции за дузпа в 54-ата минута. Топката се докосна до ръката на Абуд Омар, но нямаше умисъл в действията на футболиста на Славия.

Малко по-късно Йордан Апостолов прати топката над вратата на "белите" с удар от дистанция. Етър застраши стража на Славия и в 69-ата минута. Атанасов напредна по левия фланг и центрира, Александър Александров отправи силен удар, но изстрелът му бе блокиран.

Славия на свой ред можеше да поведе в 79-ата минута, когато Стефан Велков отправи хубав удар с глава, но прати топката над вратата на Етър.

Стражът на Етър Христо Иванов се прояви с отлично спасяване в 86-ата минута. Иванов отрази изстрел на влезлия като резерва Владислав Узунов.

Гол в добавеното време изведе Етър напред

Победното попадение за Етър падна в 91-ата минута. Иван Петков, който влезе като резерва се разписа за 2:1 в първата минута на добавеното време. Иван Стоянов пусна отлично към Петков в наказателното поле, който реализира от добра позиция и така донесе първи три точки като гост за състава от Велико Търново.

Минута мълчание преди Славия - Етър в памет на жертвите от атентата в Барселона

Христо Иванов: До последно вярвахме, че ще победим

Загорчич: Изиграхме най-слабия си мач, откакто поех отбора

Станислав Генчев: Добър мач за нас, спечелихме заслужено

Стартовите състави:

Славия: Антонис Стергиакис, Теодорис Папустоянопулос, Стефан Велков, Ивайло Димитров, Емил Мартинов, Стефан Велев, Иван Минчев, Георги Йомов, Емануел Чигози Мба, Андреа Христов, Омар Абуд

Етър Велико Търново: Христо Иванов, Александър Ем. Александров, Венцислав Василев, Яни Пехливанов, Иван Скерлев, Димо Атанасов, Иван Вълчанов, Чавдар Ивайлов, Йордан Апостолов, Самб Бадара, Иван Стоянов

Рефер на двубоя е Петър Костадинов.