Халфът на Славия Георги Йомов бе награден за Играч №1 във втория кръг на Първа лига. Йомов вкара два гола при победата  с 4:2 над Локомотив (Пловдив) и получи 9 гласа от участвалите в анкетата 19 футболни треньори и специалисти,  Георги Илиев (Черно море) има 5 гласа,  Галин Иванов /Славия/ е с 3 гласа, а Родригес (ЦСКА) – с 2 гласа.

Георги Йомов благодари на всички, които са гласували за него и заяви, че всички подобни ценни награди се печелят благодарение  на усилията на целия отбор. Той подчерта, целта на Славия е да се класира в първата шестица и отново да участва в европейските клубни турнири през следващия сезон.

„Загубата от Витоша е изненадваща и тя не показва истинското лице на отбора. Треньорът ни казваше, че това ще бъде много важен мач, но не успяхме да се представим добре. Мисля, че за следващия двубой с ЦСКА ще бъдем много по-мобилизирани и мотивирани“.

Йомов заяви, че  всеки млад футболист желае да играе в силен клуб в чужбина, а неговата мечта е да премине в испански  отбор.