Младият футболист на Славия Георги Йомов прие със смесени чувства наградата си за Играч на мача при 3:1 над Септември в Първа лига. Младежкият ни национал визираше конфузната случка с негово участие на летището във Франкфурт, където той, Венцислав Керчев и Наско Милев се държаха непристойно, докато се прибираха след загубата 0:1 от Люксембург.

„Искам да благодаря на всички, които гласуваха за мене, и на тези, които тези дни – знаете – ме оплюха. Те ми дадоха един голям стимул и затова може би така играх днес”, коментира Йомов.

„Не искам да кажа нищо по повод случката от летището във Франкфурт. Изобщо не искам да коментирам. Изкараха го така, сякаш сме убили някого. Това е забравена тема за мен. Аз съм го забравил още като видях писанията. Изобщо не ми влияе това нещо. Каквото решат от БФС, това да направят. Въобще не мисля за това нещо, продължавам да си гоня моите неща.”

„Абсолютно имаше мотивация при мен, защото се изписаха неща, че съм бил излагация за България и че… как да го кажа… че не съм защитавал фланелката на България и съм се подиграл с нея. Обидиха ме тези неща. Мисля, че повечето хора, които повечето хора изрекоха тези неща, не са гледали дори един от нашите мачове в младежкия национален отбор. Изиграхме доста добри срещи, просто нямахме късмет. Аз съм горд с отбора си при младежките национали.”

„Много добре тръгна за нас мача срещу Септември. Имаше известни колебания в началото, които можеха да доведат до гол, но това са нормални неща във футбола. Радвам се, че така тръгна срещата за нас, това ни улесни задачата. Мисля, че изпълнихме всички задания на треньора и това доста ни помогна.”

„2:0 е много коварен резултат, още повече, че го постигнахме в 5-ата минута. Трябва да пазиш тези голове доста време, цял мач. Моят гол доста успокои играта, надявам се да ни е улеснил задачата.”

„Трябва да покажем, че сме отбор и че играем като един. Опитваме всеки път да го правим. Във Велико Търново се играе много трудно. Етър има опитни играчи, няма да ни е лесна задачата. Ако сме отбор и играем като един, с тази игра, която показахме днес, ще се поздравим с победа”, заяви още Йомов.