"Не знам от къде му е дошло на акъла на Киро, че съм казал такова нещо. Ако си мъж, излез и кажи истината. Дори снощи след мача му писах – как може да занимаваш цяла България с твоите лъжи. Нямам отговор от него. Казах на Сашо да влезе по-твърдо и да играе за единоборство. Това са ми точните думи", заяви вратарят на Славия Георги Петков по повод обвиненията на футболиста на ЦСКА Кирил Десподов, че той подвикнал от пейката на Александър Александров да му счупи крака.

"Аз съм преживявал такава контузия за разлика от него и знам колко е тежко 8 месеца да си извън игра. На най-големия си враг не бих пожелал да направи такова нещо. Просто не знам от къде дойде тази негова постъпка, с това изказване", каза още Георги Петков пред Канал 3.

"Нямам идея от къде е дошло това нещо. Никакъв проблем не съм имал с него, но и никога не съм бил приятел с него. Имаме професионални отношения. Днес в съблекалнята всеки се учуди на това изказване от негова страна. Мога да му дам един съвет да гледа в неговия отбор какво означава мъже - това са Бодуров, това са Манолев. Което трябва да му подскаже, че тези двама човека ги давам за пример. Той е по-малък и да се вгледа в тях", коментира Петков и добави:

"Най-хубавото е, че чух, че щели да ни извикат в БФС и много се радвам, че ще се видим. Да видя той как ще ме погледне в очите след това негово изказване. Всичко мога да кажа, да го обидя или друго, но да му пожелая да се контузи, това нещо от моята уста не може да излезе. За нас беше важно да спечелим мача с ЦСКА. Никой не очакваше, че Славия ще го спечели, но ето. Спечелихме си мача, много важни три точки за нас. Просто решение на треньорите е да не играя аз. Те решават в кой мач да играя. Радвам се за Стериакис, че направи този мач, спаси доста положения и доказа, че има качества, с който заслужава да е вратар на Славия."