Ботев Пловдив и Славия завършиха 1:1 в първи двубой от 15-ия кръг на Първа лига. Иван Минчев откри за "белите" в 26-ата минута, а Стивън Петков минута след като се появи на терена като резерва изравни за Ботев. Двата тима завършиха с по десет души на терена, след като Димов беше изгонен в 88-ата минута, а две минути по-късно и Мартинов видя червения цвят. Преди това и помощник-треньорът на Славия Радостин Станев беше изгонен от съдията.

През първата част Бризола с опасен удар още в 4-ата минута прати кълбото доста близо до гредата на Стергиакис. В 16-ата минута на двубоя имаше доста интересна и спорна ситуация. Ивайло Димитров се отскубна от Димов, последва съприкосновение в наказателното поле на Ботев, но съдията остави играта да продължи. Гостите бяха доста по-активни през първата част и в 26-ата минута с отличен удар Минчев откри резултата, след като от далечно разстояние с външен фалц се разписа.

До почивката Бризола и Неделев пропуснаха да изравнят резултата след изгодни положения, но Стергиакис беше на мястото си.

През втората част домакините изравниха резултата. В 65-ата минута след изпълнение от корнер топката попадна в Стивън Петков, който беше влязъл на полето минута по-рано и изравни.

Малко по-рано имаше доста спорта ситуация Стергиакис излезе да пресреща Ндонгала и се сблъскаха, но съдията остави играта да продължи. В края на двубоя завря и закипя, в 87-ата минута помощник-треньорът на Славия Радостин Станев беше изгонен от скамейката. 

За безумен фаул от терена минута по-късно беше изгонен Димов от Ботев, а в 90-ата минута неговата съдба последва и бранителят на Славия Емил Мартинов. В крайна сметка с по десет души и  с по 1 точка двата тима приключиха този двубой.

В класирането  Ботев е трети, изпреварвайки Левски, но с мач повече и актив от 25 точки, а Славия е на 9-ото място със 17. 

Съставите на двата тима:

Ботев: Чворович, Панов, Терзиев, Димов, Минев, Меледже, Юсеин, Бризола, Неделев, Ндонгала, Виана

Славия: Стергиакис, Ндонг, Мартинов, Мба, Димитров, Минчев, Велков, Велев, Иванов, Христов, Абуд

съдия: Ивайло Стоянов