Опитният вратар на Славия Георги Петков заяви, че е изгладил всякакви противоречия със звездата на ЦСКА Кирил Десподов. Между двамата възникна напрежение след дербито между двата отбора преди 2 кръга, когато младият нападател обвини 42-годишният пазарджиклия, че е насъсквал Александър Александров да му „счупи краката“.

Заради случката тримата споменати бяха привикани пред Дисциплинарната комисия към БФС, а тъй като не успя да се установи дали наистина е имало подобни думи от страна на Петков, по соломоновски Десподов и Петков бяха глобени с по 2000 лева.

„Конфронтацията с Десподов? Няма какво да кажа, поговорихме. Уточнили сме се някои неща. Мисля, че повече няма смисъл да се коментира това нещо между нас двамата“, заяви Петков пред камерата на DIEMA SPORT.

Стражът за пореден път доказа, че е по-скоро ментор, отколкото конкурент на младежкия гръцки национал Антониос Стериякис, който напоследък набра популярност със силни изяви за Славия.

„Първо да кажа за Тони, че той от 3-4 години е в Славия. Това е важно, вписа се в колектива. Знае доста думи на български, говори някои неща. Колкото до качествата, той определено има качества, затова и играе в Славия. Очаквам ако продължи по такъв начин, нека да е жив и здрав, да осъществи трансфер. Ръководството трябва да каже. Нека е жив и здрав. Наистина му пожелавам добър трансфер.“

Не на последно място Петков с типична самоувереност обсъди шансовете си за наградата „Футболист на годината“.

„По принцип имам самочувствието да спечеля наградата. Вече нека хората, журналистите преценят кой заслужава най-много“, заяви вратарят на Славия.