Ветеранът в състава на Славия Георги Петков вече счупи куп рекорди за футболно дълголетие. Днес той навършва 43 години и ще запише още едно любопитно постижение със следващия мач, в който се появи на терена. 

Въпреки че вече държи рекорда за най-възрастен футболист в родния елит, след като игра в мач на 42 години и 339 дни, той сега може да стане и единственият играч у нас, който е излизал на терена в елита отвъд 43-та си годишнина. 

Досега на 42 години мач имаше и друг легендарен вратар - Йордан Филипов, който на тези години сложи екипа на Черно море. Но никой не се е подвизавал на терена, след като е навършил пенсионерската за професионален възраст възраст от 43 години. 

И с оглед на факта, че Петков все още не е измъчван от контузии на тези години, нищо чудно да получи поне още един мач за изява до края на сезона и да счупи и това постижение с уникалното си футболно дълголетие. А и все още не е изключено ветеранът да остане на терена и следващия сезон, защото още не е обявил отказването си от футбола.