Бившият бранител на ЦСКА Борис Секулич ще продължи своята състезателна кариера в полския гигант Гурник Забже, предават медиите в Полша.

Словенският краен защитник е подписал договор с Гурник до края на календарната година, а в него има договорка, че контрактът може да бъде удължен.

„Първите ми впечатления от Гурник са чудесни, най-голямо ми направи стадионът на отбора. Радвам се, че съм играч на Гурник, голям отбор с голяма история”, сподели словакът при представянето си.

„Взехме опитен футболист, който е добре познат на пазара. В предишните си клубове той е бил основен играч, а се надяваме, че опитът му ще ни помогне. Вярвам, че Секулич ще помогне и за развитието на младите ни футболисти”, сподели Артур Платек.

Гурник Забже е 14-кратен шампион на полското първенство, но през този сезон се намира на 14-ото място в Екстракласата. Това е последното място, което ти гарантира оцеляване в дивизията, а отборите под Гурник са Висла Плоцк и Заглебие Сосновиец.

Борис Секулич премина през лятото на 2018-а в ЦСКА с трансфер от Слован Братислава. В перода си на „Българска армия” Секулич изигра 19 мача във всички турнири с фланелката на „червените”. В тях той отбеляза две попадения.