Най-големият изходящ трансфер от българския футбол това лято е преминаването на младия Петко Христов от Славия във Фиорентина. Затова надеждният бранител даде интервю пред DIEMA SPORT и предаването "Домът на футбола", в което разкри как се е стигнало до сделката. 

"С много работа нещата могат да се получат и мога да играя за голям отбор. Има доза притеснение, но и амбиция да се докажа в отбора на Фиорентина. Още на мача с Нефтохимик, когато играхме за оставане в елита, ми казаха, че ще дойдат да ме гледат. Направили са им впечатление и изявите ми на Европейското." 

Момче за милион евро

"Имаше доста оферти, но най-сериозната беше от Фиорентина и от Зенит. В Италия се залага на тактиката, а за мен това е важно, защото съм малък и трябва да се уча. Искам да се развивам, Италия е хубава страна, Фиорентина е хубав отбор, а за мен на този етап в кариерата парите не са най-важни", заяви Христов за предаването. 

Той сподели и какво е чувството да не е заедно с брат си Андреа, с когото са близнаци и с когото играха заедно и на "Овча купел". 

Крушарски и Дяков гости в "Домът на футбола"

"Няма да ми е лесно, но няма да ми е трудно. Брат ми ме подкрепи за заминаването в Италия. Мисля, че бързо ще се адаптирам и новата обстановка няма да ми попречи. Отивам на място, на което никога не съм ходил. Родителите ми ме научиха да се адаптирам, да си намеря приятели." 

"Още от малки почнахме да тренираме футбол, майка ми не беше толкова навита. Но баща ми ни каза, че трябва да видим какво може да стане. Имам още една година учене, на края на учебната година ще отида и ще си взема изпитите", завърши Христов.