Назначението на дебютанта Владимир Вълков за главен съдия на дербито между Левски и ЦСКА предизвика голяма изненада сред феновете. Той обаче е с огромна черна точка сред феновете на "сините" след последния мач, който им ръководи. 

Това беше преди повече от година и половина. На 5 август 2017 г. реферът надуваше свирката на мача Верея - Левски на "Трейс Арена" в Стара Загора, като това беше мачът преди официалното назначение на Делио Роси за наставник на столичния гранд. 

В този мач старозагорските "лъвове" надделяха с 2:0 под ръководството на Илиан Илиев. При първия им гол в самото начало на мача имаше неотсъдена засада на Елиаш, точно преди да пусне паса за голмайстора Георги Андонов. Реферската бригада не я видя, но повторенията показаха, че такава има. 

После голова атака на Габриел Обертан беше спряна със спорна засада, преди да бъде отменен напълно редовен гол на Димитър Пиргов от Левски вече при 0:2. Тогава реферите дадоха засада, а отново повторенията показаха, че такава нямаше. 

След мача тогава спортният директор на "сините" Даниел Боримиров изригна, че това е било брутална кражба срещу отбора, а легендата Наско Сираков написа в социалните мрежи, че "съдиите убиват Левски". Впоследствие столичният клуб подаде жалба срещу съдийството на Вълков. 

Справка показва, че след този мач той не е ръководил два месеца двубой изобщо от Първа лига, а на Левски не е бил пращан да ръководи мач до предстоящото дерби с ЦСКА. Колкото до "червените", той им е ръководил два двубоя този сезон, като и двата са победи с по 3:0 - над Етър и Дунав, двата мача са на "Българска армия".