Отборът на Нефтохимик приема Славия в мач от предпоследния кръг на Първа лига. Залогът от двата двубоя е оставане в елита. Победителят от тях ще си осигури място в Първа лига, докато загубилият ще трябва да играе бараж с третия от Втора лига. Мачът между „зелени“ и „бели“ е днес от 20 часа на стадион „Лазур“ в Бургас и може да го наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT и онлайн на GONG PLAY. Най-интересните моменти от сблъсъка ще намерите и на Gong.bg.

Ето акцентите преди мача:

-Наставникът на Нефтохимик Христо Янев стартира сезона начело на ЦСКА с домакинска победа с 2:0 точно срещу Славия, после прибави още две срещу белите с бургазлии – 2:0 на свой терен на 15 октомври м.г. и 3:0 в София на 5 март т.г.

-Нефтохимик спечели последните си 2 срещи – полуфиналните баражи за оставане с Монтана, нито веднъж през настоящия сезон не стигна до 3 последователни победи в лигата.

-Още 2 гола са необходими на бургазлии, за да закръглят на 600 попаденията си в бившата А група. Автор на гол № 1 е Милен Георгиев в дебютния мач на тима на 19 август 1994 г. – загуба с 1:2 от Локомотив в Пловдив.

-В миналия мач с Локо ГО (1:1) вратарят на Славия Марио Кирев стана вторият футболист в лигата след Михаил Милчев (Дунав), записал автогол, след като е получил в предишните си мачове 2 червени картона.

-В предишните 6 сезона няма футболист на белите с 9 асистенции в първенството, колкото има сега Иван Минчев.

-Младият централен нападател на Славия Калоян Кръстев единствен игра във всичките 15 двубоя на белите през календарната година, но в 9 от тях се появяваше като резерва на терена.