Славия приема окриления тим на Ботев Пловдив в мач от втория кръг на Първа лига. През седмицата „канарчетата“ отстраниха Бейтар Йерусалим в Лига Европа след отлична игра и категоричен резултат 4:0.

Мачът между Славия и Ботев е днес от 18,45 часа на Националния стадион „Васил Левски“ в София и може да го наблюдавате пряко в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на GONG PLAY. В Gong.bg и на честотите на Дарик радио пък може да научите всичко най-интересно преди и след сблъсъка между „белите“ и „канарчетата“.

След колебливото начало в шампионата и загубата с 0:1 от Пирин, тимът на Николай Киров се завърна на победния път и то по впечатляващ начин. Пловдивчани са решени да запишат и първи успех в Първа лига за сезона.

Насреща си обаче, Ботев ще има за съперник коравия състав на Славия. Въпреки че бяха сочени за аутсайдер в столичното дерби с ЦСКА в първия кръг, „белите“ успяха да стигнат до равенство 1:1.

Отборът на Златомир Загорчич определено не е за подценяване и показа, че умее да бърка сметките на фаворитите. От Овча купел заявиха, че целта пред тима този сезон е класиране в първата шестица на шампионата.

През седмицата Славия осъществи сериозен изходящ трансфер, след като продаде Петко Христов в италианския Фиорентина. Президентът на клуба Венцеслав Стефанов бе категоричен, че средствата от сделката ще бъдат инвестирани в базата на клуба. Според спекулациите, в касата на Славия ще постъпят малко над 1 млн. евро.

В лагера на Ботев настроението е приповдигнато след отличната игра срещу Бейтар. В отбора след наказание се завръща Фернандо Виана, който бе една от най-сериозните опасности пред израелската врата в четвъртък. Капитанът Лъчезар Балтанов също е на линия, след като се възстанови от травма. Халфът започна като титуляр срещу израелците в Лига Европа, но бе заменен малко преди края на срещата.

Бъдещето на Омар Косоко в Ботев все още остава неясно, като от клуба признаха, че в момента се водят преговори с нападателя за нов договор.