Отборите на Славия и Витоша завършиха при равенство 0:0 двубоя по между си от 27-ия кръг на Първа професионална лига. С този мач стартира надпреварата в група А на Втората осмица в родния елит.

За Витоша това бе трети пореден хикс и то при 0:0. Съставът воден от треньора Костадин Ангелов взе девета точка, при това завършвайки двубоя с 10 души.

Славия също добави една точка към актива си и вече има 33.

За Играч на мача бе избран Петко Цанков от Витоша Бистрица.

Домакините водеха играта на Националния стадион "Васил Левски" и имаха повече шансове, но не успяха да реализират.

Мачът бе белязан и от изгонването на Даниел Пеев. Футболистът на Витоша влезе в игра в 70-ата минута, а в 85-ата срещу него не бе отсъдено нарушение от страна на Костадин Велков, въпреки че имаше контакт между двамата. Пеев изпусна нервите си и получи жълт картон заради бурно изразеното недоволство.

Реферът Петър Костадинов се обърна, но в този момент отново Пеев привлече вниманието му с реплики и последва втори жълт и съответно червен картон в 86-ата минута за Дани Пеев.

Футболистът на Витоша се приближи застрашително към рефера Костадинов, който го отблъсна с ръка от себе си.

Дани Пеев се вбеси на съдията и бе изгонен

Първото полувреме на двубоя не предложи изобилие от опасности пред двете врати, но съперниците имаха своите шансове. В 17-ата минута Иван Минчев стреля не лошо от дистанция, но топката се удари във външната страна на мрежата на вратата, пазена от Николай Георгиев. Две по-късно при атака за Витоша Христов опита да намери Четин Садула в наказателното поле на Славия, но брантел на домакините притича и изчисти топката.

Славия стигна до нова възможност в 25-ата минута. Ивайло Димитров центрира опасно в наказателното поле, а Иван Минчев, падайки опита да засече, но не успя да отправи достатъчно добър удар.

В 32-ата минута дойде и най-добрата възможност за гостите. Петко Цанков стреля опасно, но не бе достатъчно точен. Той прати топката встрани от вратата на домакините. Три минути по-късно от удобна ситуация в наказателното поле, Ивайло Димитров прати топката над вратата на Витоша.

ВИЖТЕ РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ МИНУТА ПО МИНУТА

През второто полувреме ситуацията на терена не се промени, като в последните минути Витоша завърши мача с 10 човека след червения картон на влезлия като резерва Даниел Пеев.

Иначе Славия бе близо до попадение в 58-ата минута при опасен удар на Георги Йомов, който прати топката на сантиметри от вратата на Витоша. В 62-ата Буров центрира, топката бе вкарана във вратата на гостите, но имаше нарушение срещу вратаря Николай Георгиев.

Славия стигна до нова възможност в 76-ата минута. Удар на Георги Йомов застраши вратата на Николай Георгиев. Топката рикошира в защитник и мина до гредата на вратата на гостите.

Галин Иванов овладя и стреля встрани от вратата на Витоша в 83-ата минута и пак отправи удар в 90-ата минута, но неуспешно и резултатът остана 0:0.

Сблъсъкът между Славия и Витоша Бистрица в СНИМКИ

Стартовите състави:

Славия: Антонис Стериакис, Костадин Велков, Стефан Велков, Димитър Буров, Емил Мартинов, Галин Иванов, Иван Минчев, Ивайло Димитров, Цветелин Чунчуков, Янис Карабельов, Стефан Велев

Витоша Бистрица: Николай Георгиев, Румен Гьонов, Кристиян Кочилов, Тодор Гочев, Чедин Садула, Радко Мутафчийски, Петко Цанков, Георги Ангелов, Орлин Старокин, Лъчезар Котев, Стефан Христов