Отборът на Ботев постигна победа като гост на Славия в София с 3:0 в мач от 29-я кръг на Първа лига, Втора осмица, група А. Ботев натрупа 41 точки начело във временното класиране в групата, а „белите“ остават с 34 точки на втора позиция на 7 от пловдивчани.

Трети и четвърти в група А са Верея с 33 и Монтана с 12 точки преди мача си от 29-я кръг.

Омар Косоко и Антонио Вутов подпечатаха успеха на Ботев. Косоко се разписа на два пъти – в 34-ата и 53-ата минути, а Вутов отбеляза за 2:0 в 44-ата.

За Славия това бе седмо домакинско поражение в Първа лига този сезон, като тимът не успя да продължи добрата си серия от четири шампионатни двубоя без поражение.

Гостите надиграха „белите“ на Националния стадион „Васил Левски“ и заслужено се поздравиха в успеха.

СНИМКИ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК

Иначе още в 12-ата минута Омар Косоко пробва удар към вратата на Славия, но неточно. Сердер Сердеров пък стреля по посока вратата на Ботев в 23-ата минута, но не затрудни Иван Чворович.

Радослав Терзиев засече центриране на Лазар Марин в 27-ата минута и насочи топката под гредата на Славия, но Петков изби в корнер. В 32-ата минута Стефан Велев прати топката над вратата на гостите.

Омар Косоко реализира за 1:0 за гостите в 34-ата минута. Тодор Неделев отправи силен удар извън наказателното поле към вратата на Славия след подаване от Косоко. Вратарят на домакините Георги Петков боксира, но Косоко бе притичал в наказателното поле и засече отскочилата топка за 1:0 за Ботев.

Ботев дръпна на Славия след попадение на Косоко

Десет минути по-късно, в 44-ата, Антонио Вутов реализира за 2:0 за „канарчетата“. Вутов се възползва от грешка на Георги Пашов, овладя топката и преодоля двама защитници на Славия, за да отбележи втори гол за Ботев.

Ботев увеличи аванса си след грешка в обраната на Славия

ВИЖТЕ КАК СЕ РАЗВИ ДВУБОЯТ МИНУТА ПО МИНУТА

Второто полувреме също стартира успешно за гостите. Омар Косоко реализира красиво попадение за 3:0 за Ботев в 53-ата минута. Косоко бе изведен отлично от Фелипе Бризола, справи се със защитниците на Славия и отбеляза трети гол за Ботев.

Косоко довърши Славия

До края на двубоя „белите“ пробваха на няколко пъти да затруднят Иван Чворович, но без успех. В 65-ата минута Стефан Велев стреля от воле по посока вратата на Ботев, но изстрелът му бе неточен. Удар на Стефан Велков към вратата на Ботев в 71-ата минута пък не затрудни стража на гостите.

Омар Косоко можеше да покачи на 4:0 за Ботев в 77-ата минута след хубав пробив на Неделев и точен пас, но Георги Петков спаси удара на Косоко.

Стартовите състави:

Славия: Георги Петков, Божидар Васев, Сердер Сердеров, Георги Пашов, Стефан Велков, Петко Христов, Калоян Кръстев, Емил Мартинов, Омар Абуд, Иван Минчев

Ботев: Иван Чворович, Радослав Апостолов, Радослав Терзиев, Виктор Генев, Лазар Марин, Меледже Омнебез, Лъчезар Балтанов, Фелипе Бризола, Тодор Неделев, Омар Косоко, Антонио Вутов.