Полузащитникът на Славия и носител на Купата на България Славчо Шоколаров продължава да преследва целите си стъпка по стъпка. Самият той заяви, че е изпълнил първата си голяма мисия – да се утвърди в родния елит, а сега му предстоят следващите предизвикателства: трансфер зад граница и място в националния отбор.

„Мисля, че ако направя една равносметка, можеше да направя някои неща по-добре. Като цяло съм доволен и се занимавам с това, което искам. Имам семейство, дете. Като цяло това, което съм си поставил като цели в живота, го постигам стъпка по стъпка”, коментира пред DIEMA SPORT 29-годишният поливалентен играч.

„Гордея се най-много с това, че преди една годна се появи моята дъщеря. Тя ме кара да се чувствам най-щастливият човек на света. Тя промени начина, по който гледам на света. Промени целия ми живот.”

„Почнахме много добре сезона, изиграхме силни мачове в Европа, показахме, че можем да играем качествен футбол предимно с българи и млади момчета. Има го това, че след отпадането от Хайдук допуснахме две загуби. Мисля, че с течение на времето навлизаме в сезона и ще показваме още по-добри игри, за да се изкачваме в класирането.”

В 6-ия кръг на първенството Шоколаров и Славия имат отговорен мач срещу шампиона и хегемон през последните 7 години Лудогорец. Като бивш играч на разградчани халфът вижда къде се крие надеждата за „белите”.

„Откакто стана шампион за първи път на България, се забелязва тенденция, че Лудогорец стартира доста трудно. Има един месец, който не бих го нарекъл критичен, но им е тежко. После започват да показват тези игри, които сме свикнали да виждаме. Има може би спад във формата на някои играчи. За тях е по-важно да влязат в групите на Лига Европа, затова първенството минава на заден план. Когато успеят да го сторят, пак ще започнат да играят по познатия мач.

„Имах един сезон при тях, макар и да играх за втория отбор. Не са във формата, която сме свикнали да ги виждаме, не са във формата, в която мачкат всички отбори в България. Нас това не ни интересува, интересува ни само нашата игра. Ще се постараем да играем нашия футбол.”

„Никога не съм крил, че най-удобно ми е да играя зад централния нападател. Да, играл съм и като десен бек. Имахме много наказани играчи през миналия сезон и трябваше често да въртим позициите си. Аз нямам проблем да играя десен бек, но най-добре се чувствам зад нападателя.”

„Отборът, който следя с най-голям интерес, е Манчестър Юнайтед. Мисля, че е малко късно за такъв трансфер, но като цяло за мен няма значение в кой отбор ще отида да играя, а да постигна целите си. Една от тях е да играя в чужбина. Другата ми мечта е да стигна до националния отбор. Вече успях да играя в Първа лига, така че останалите две са в процес, както се казва”, завърши Шоколаров.