След предизвикателството „Копенхаген“ в Лига Европа, ЦСКА превключва на вълни „Първа лига“ с домакинство на Славия. „Червените“ приемат „белите“ на стадион „Българска армия“ в двубой от четвъртия кръг на родния шампионат.

Столичното дерби между дватат има е с начален час 20,45 и може да го наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. Всичко най-интересно от двубоя пък може да намерите в Gong.bg.

Последният старши-треньор на червените, който също като Нестор Ел Маестро тръгна с 3 поредни победи в първенството, бе Милен Радуканов през март 2013 г. Армейците пък не допуснаха гол в първите 7 мача на Стамен Белчев през 2016/17 г.

След като вкара на Дунав в миналия кръг, Славия остана един от четирите елитни отбора, срещу които Кирил Десподов все още не се е разписвал, останалите са Верея, Етър и Ботев Вр (срещу който още не е играл).

Срещу белите Кристиян Малинов ще изиграе 50-ия си шампионатен мач с червената фланелка. Дебютът му за ЦСКА също беше срещу Славия – при 2:0 на 29 юли 2016 г. В периода си в клуба досега той получи 17 жълти и 1 червен картон.

Славия няма победа над червените в последните си 11 шампионатни мача с тях – 8 загуби и 3 равенства. Последната победа е 2:1 на 15 октомври 2011 г. в Борисовата градина.

Гол на Милчо Ангелов донесе победа на червените над Славия с 1:0 на 19 ноември 2016 г. Нападателят има попадение във вратата на белите и с екипа на бургаския Черноморец – за победата с 2:1 на 5 април 2014 г. Досега не се е разписвал във вратата на ЦСКА.

Златомир Загорчич бе уволнен като наставник на Литекс, когато клубен шеф на ловчанлии беше Гриша Ганчев, след загуба точно от ЦСКА с 0:1 на 29 март 2014 г. Преди това на 18 август 2013 г. Заги направи 1:1 с Левски, воден тогава от неговия сънародник Славиша Йоканович. Сега му предстои нов треньорски сблъсък със сърбин.