Славия приема Ботев Пловдив на Националния стадион „Васил Левски“ в мач от осмия кръг на Първа лига. Срещата ще може да следите с Gong.bg, PLAY DIEMA XTRA, DIEMA SPORT и по Дарик радио.

В предходния кръг и двата състава записаха нулеви ремита. „Белите“ играха с Верея, докато „канарчетата“ бяха домакин на ЦСКА. В класирането Ботев е шести с 10 точки, докато Славия е 10-ти с 9.

По време на паузата за националните отбори и двата състава изиграха контроли. Момчетата на Златомир Загорчич загубиха с 0:2 от Локомотив София, докато тези на Николай Киров отстъпиха на Монтана.

В щаба на домакините има кадрови проблеми, като заради контузии отпадат Александър Станисавлевич, Емануеле Джерия и Антонис Стергиакис.

Очакванията са Ботев Пловдив да бъде в оптимален състав, като и Димитър Пиргов е възстановен от травмата си.

Статистиката преди двубоя сочи, че тези съперници са изиграли 122 мача в елита, при които победите за Славия са 48 срещу 49 за Ботев. 25 са ремитата. При срещите, играни в София предимството на „белите“ е подчертано – 36 успеха, 12 поражения и 12 равенства.

Главен съдия на мача ще бъде Никола Попов.

Ето и още любопитни факти преди срещата:

- Националът Галин Иванов вкара повече голове през сезона в евротурнирите – 3 в 4 срещи, отколкото в първенството – 2 в 7 двубоя, но когато отбеляза в Първа лига, белите стигнаха до двете си победи – при 4:2 срещу Локо Пд и 2:0 срещу Дунав.

- Откакто в последните 3 кръга в състава на белите се появи Георги Петков, той „заключи” вратата на тима и не допусна нито един гол, в 4-те срещи преди това Стериакис не записа нито една суха мрежа, като инкасира 7 попадения.

- В миналия кръг срещу Верея Андреа Христов изигра 50-ия си мач в елита . Защитникът дебютира за белите 64 дни по-късно от своя брат близнак Петко Христов (на 1 октомври 2016 г. при 3:1 над Верея), който бе трансфериран впоследствие в Италия след 30 мача и 1 гол.

- Ботев Пд е отборът в лигата с най-много футболисти, които са започвали като титуляри във всеки един кръг от сезона – осмина (вратарят Кайзер, цялата защита - Кр. Димитров, Филипов, Ничев и Минев, плюс Густаво, Балтанов и Неделев).

- Ботев Пд досега игра с всички останали софийски представители в елита и падна само от Левски (0:1), като би с по 2:0 Септември и Витоша и направи 0:0 с ЦСКА.

- Джонатан Перейра стана 10-ият бразилец, записал мачове за тима след завръщането му в елита през сезон 2012/13 г. Най-много участия от тях има Фелипе Бризола – 55, а с най-много голове е Жоао Пауло – 21.