Ръководството на Славия обяви официално, че крайният бранител на първия тим Омар Абуд е отстранен и договорът му с „белите” предстои да бъде прекратен по съществуващия законов ред. Президентът на столичани Венцеслав Стефанов мотивира решението си не само с проявените „волности по време на тренировките и официалните мачове”, но и с употребата на „расистки поодмятания”.

25-годишният Абуд Омар играе за Славия от февруари 2016 година, когато пристигна в "Овча купел" със свободен трансфер от втородивизионния гръцки Панеялиос. Оттогава насам той изигра общо 67 мача за "белите", в които вкара 1 гол и даде 7 асистенции.

Публикуваме пълната позиция на Славия без редакторска намеса:

СЪОБЩЕНИЕ  НА  ПРЕССЛУЖБАТА НА  ПФК  СЛАВИЯ 1913 - АД
Президентът на клуба Венцислав Стефанов  отстрани 
от отбора футболиста Омар Абуд
 
В продължение на няколко месеца поведението на футболиста на Славия Омар Абуд, от кенийски произход, коренно се промени и предизвика всеобщото неодобрение  на ръководството на клуба, на треньорския щаб и на целия отбор. Без видима причина играчът стана груб, невъздържан и арогантен , позволи си волности  по време на тренировките и в официалните мачове, а извън терена не престана да хули клуба, в който изкарва прехраната и не спря с обидите си към старши треньора и помощниците му.  

Научи най-вулгарните изрази  на български език  и започна да се обръща с тях към съотборниците си без изключение. Наглият кениец не се посвени и започна да ругае всичко, свързано с живота у нас и въобще не правеше и опити да прикрива неприязънта си към държавата България. Често публично прибягваше и към расистки подмятания. Многократно Омар Абуд си позволяваше да закъснява безпричинно след пътуванията си до Кения и да отсъства от тренировките. Не са една или две официалните срещи на отбора,  от които той направо дезертира със симулации на тежки контузии.

Чашата преля, и търпението ни се изчерпи. Взимам решението да отстраня от отбора  Омар Абуд, като договорните му отношения с клуба ще бъдат прекратени  според съществуващия законен ред. Смятам, че футболисти като Омар Абуд са срам за тази професия  и не желая повече хора като него да имат нещо общо  с авторитета и традициите на Славия, доказани и потвърдени през годините с труда и качествата на цяла плеяда високоразредни играчи, до чиито морал и човешки качества Омар Абуд така и не успя да се доближи по време на престоя си в Славия.

Всички професионални играчи на ПФК Славия до един подкрепят това мое решение и одобряват  действията по отстраняването на Омар Абуд от отбора.

София 19 април 2018 г
Венцислав Стефанов
Президент на ПФК Славия  1913 - АД