Отборът на Славия играе срещу Етър Велико Търново днес от 17.30 часа в двубой от 26-ия, последен кръг от редовния сезон в Първа лига.

Можете да следите развитието на мача минута по минута в GONG.BG.

Също така можете за гледате двубоя по телевизия DIEMA SPORT и в онлайн платфомата PLAY DIEMA XTRA.

При „белите” контузени са Георги Петков, Дарко Тасевски и Милен Гамаков, а под въпрос е Илиян Мицански. След изтърпяно наказание на линия са Александър Станисавлевич и Тейнур Марем.

Добрата новина за Славия е, че до края на сезона домакинствата на отбора ще бъдат на стадиона в квартал „Овча Купел“, като двубоят срещу Етър ще е първият в историята на осветление на стадион „Славия“.

В лагера на Етър Никола Колев, Пламен Гълъбов и Александър Георгиев се завръщат в игра, а трайно контузени са Яни Пехливанов и Ерик Почански.

Етър със сигурност остава седми на финала на редовния сезон, тъй като „виолетовите“ са на 4 точки от Топ 6 и с аванс от 4 точки пред осмия Славия.

„Болярите“ взеха само точка от последните си 4 гостувания. Това стана при равенството 1:1 с Витоша, преди това великотърновци загубиха последователно визитите си на Черно море, Левски и Берое.

Още от любопитните факти преди мача Славия – Етър сочат, че с 3 гола и 2 асистенции през пролетта Цветелин Чунчуков е най-полезният футболист на „белите” след подновяването на първенството.

Славия ще завърши редовния сезон с по-добър актив от предишните два, в които бе използван сегашният формат на провеждане на първенството – има вече 33 точки, преди година приключи първата фаза с 32, а през 2016/17 събра 28 за 26 срещи.

Димитър Велковски пък е пред своя стотен мач в Първа лига. Дебютът му бе за столичния Локомотив на 26 април 2014 година при домакинската победа с 3:0 над Нефтохимик. Един от двата му гола в елита досега бе точно във вратата на Етър – на 30 октомври 2017 година при успеха на Локо Пд с 2:0.

Етър пък спечели всеки от трите си мача със Славия след завръщането на „болярите” в елита – два пъти по 2:1 през миналия сезон и 3:0 на „Ивайло” през настоящия, като в този период „белите” си отбелязаха 3 автогола

В предишния кръг срещу ЦСКА Даниел Младенов стана вторият играч на „виолетовите” с двуцифрен брой голове за тима след завръщането му в Първа лига (8 сега и 2 в предишния сезон). Преди него 10 попадения реализира напусналият Алиун Бадара.

Освен това Етър е отборът с най-голям прогрес спрямо редовния сезон на миналото първенство, с изключение на Витоша – има цели 16 точки повече от тогавашния си актив кръг преди края.