Старши треньорът Златомир Загорчич обяви групата на Славия за домакинския мач от шестия кръг в Първа професионална лига срещу Етър (Велико Търново), който ще се проведе днес, неделя, от 18.15 часа на "Овча купел":

Георги Петков, Антонис Стериакис, Теодорис Папацоянопулос, Стефан Велков, Димитър Буров, Абуд Омар, Матеус Биси, Андреа Христов, Стефан Велев, Емил Мартинов, Славчо Шоколаров, Галин Иванов, Георги Йомов, Янис Карабельов, Иван Минчев, Владислав Узунов, Калоян Кръстев, Шигози М'ба, Ивайло Димитров.

Двубоя от 18:15 ч. можете да следите в Gong.bg, а също с картина по DIEMA SPORT и GONG PLAY, както и по Дарик радио.

„Виолетовите” тръгват с амбиция за победа при гостуването на Славия.

„Очаквам да се представим добре и да вземем трите точки. Двата положителни резултата срещу Дунав и Пирин се отразяват добре на отбора. Имаме добри футболисти, въпрос на време е да направим и добър отбор”, коментира старши треньорът Станислав Генчев. „Вече казах, че има два отбора в Първа лига с по-добри играчи от останалите. Другите отбори сме с изравнени сили и въпросът е кой как ще подходи в даден мач. Върху това работим – отборът да бъде сериозен, мотивиран и концентриран”, добави Станислав Генчев.

 

Младият наставник отдаде дължимото на Славия и призна, че очаква труден мач. "Славия е отбор с традиции, но имат остра нужда от точки и очаквам мотивиран съперник, така че няма да ни е лесно. Надявам се ние да отговорим подобаващо и да излезем победители”, заяви Станислав Генчев.

Сериозен проблем е отсъствието на трима основни играчи, които пропускат и този мач поради контузии – Румен Руменов, Ерик Почански и Веселин Минев. Всички останали 18 здрави играчи влязоха в групата за мача. Очаква се Руменов и Почански да са на линия най-рано за следващото домакинство срещу Ботев Пд.