Славия загуби втората си контрола по време на лагера в Алания. "Белите" паднаха с 0:1 от елитния украински Олександрия. Двубоят се игра на терените на комплекса "Голд Сити", а единственият гол в мача вкара Андрий Запорожан в 24-ата минута. Той получи добро подаване в наказателното поле и с точен удар по земя от 12-13 метра простреля вратаря Марио Кирев.

Десет минути след това елитните турски рефери, които свириха мача, отмениха редовен гол на Наско Милев заради несъществуваща засада. Нападателят излезе от дълбочина зад защитата и се разписа, но попадението не беше зачетено.

През второто полувреме треньорът на столичани Владимир Иванов остави на терена единствено защитника Стефан Велков и замени 10 от своите футболисти. Единственото по-чисто положение пред една от двете врати беше в 55-ата минута, когато Басан с удар от въздуха от границата на наказателното поле изпрати топката на сантиметри от гредата на вратата, пазена от Георги Петков.

През втората част играта се поизнерви и накъса и турският главен съдия показа няколко жълти картона на футболистите на двата отбора.

В петък в първия си спаринг в Турция отборът на Славия победи Иртиш (Павлодар) с 3:1. 


Със съдействието на "Евима футбол" - Стефан Дамянов, специален пратеник на GONG.BG в Алания