Президентът на Славия Венци Стефанов се изказа остро срещу грешките на играчите си в мача с ЦСКА, който "белите" наивно загубиха с 1:2, въпреки че водеха с попадението на Янис Карабельов в 60-та минута. Той изтъкна детинската проява на Димитър Велковски, от която "червените" изравниха сравнително бързо и после имаха време и за пълен обрат.

"Не мога да ви кажа какво е точно, знам само, че за днешния мач се самоубихме. Никога не съм очаквал, че след като поведохме, ще направим такива идиотски грешки. Но какво да правиш."

"Не съм искал обяснение от играчите, треньорът ще ги иска. Един-двама от играчите бяха дупките и там стана проблемът. Ако не беше направил това Велковски... Тази идиотска грешка, непростима, просто деца от юношите няма да направят това нещо."

"Сигурно и в мен е проблемът, обикновено този, който носи отговорността, трябва да я поема, в случая съм аз. Не мога да виня треньорите, защото момчетата работят. Виждате, че работим само с наши футболисти и смятам, че ако не беше тази грешка на Велковски, сега щяхме да говорим по друг начин", заяви Стефанов и обяви, че според него съперникът не е играл нищо.

"Те ЦСКА не показаха нищо не само преди почивката, но и след нея. Ние сами се бихме, това е. За съжаление, това го има във футбола", заяви босът на "белите" и изрази увереност в доброто бъдеще на отбора, въпреки колебливия старт на кампанията.

"Още след началото на първенството има достатъчно време всеки да се коригира, сигурен съм, че те самите са наясно с това, което се случва и на нито един от тях не му е приятно, че един мач вместо да бъдат победители, трябва да тръгнат като победени. Този мач щастието беше на страната на ЦСКА, но аз съм убеден, че момчетата ще проявят характер занапред и Славия ще изглежда по съвсем различен начин", заяви Стефанов.

След мача наставникът Златомир Загорчич отказа коментар, а пред камерата на DIEMA SPORT застана помощникът му Мартин Кушев. Според президента на Славия, специалистът е бил депресиран от видяното на терена в този мач.

"Загорчич не е говорил, защото просто е много депресиран. Тренират непрекъснато, условия имат, всичко, но виждате, че в последните три мача получихме 7 гола, които са непростими. Просто са безобразни, как да му се говори на човека. Но Славия ще се подобри, бъдете сигурни", сподели Стефанов и отрече да налага глоби след мача.

"Какви мерки да взема? Да ги изправя пред черната дъска играчите ли? Ако те сами не разберат, че това, което правят, е лошо за отбора, лошо за тях - все пак това са футболисти, които претендират, че могат да играят в по-горни дивизии в Европа - но с тази игра в защита просто нямат шанс", сподели президентът на Славия и гласува пълно доверие на наставника Златомир Загорчич.

"Мисля, че Загорчич ще вземе мерки и следващият мач ще бъде като вододел - ще ни бъде ли или по-точно тях дали ще ги бъде. Не може да допускат такива голове. Локомотив Пловдив са в подем, но за ЦСКА и Витоша са просто непростими грешките."

"Трябва те сами да разберат, че защитават честта на Славия и своята собствена, но утре никой няма да им обърне внимание. Ние даваме шанс, но Господ помага, но в кошара не вкарва. Не мисля, че Загорчич не тренира добре и не дава всичко от себе си. Последният, който има вина, е Загорчич. Даже прекалено много ги търпи", завърши президентът на Славия.