Босът на Славия Венци Стефанов взе отношение по казуса с наставника на ЦСКА Любослав Пенев, който след като нападна остро Българския футболен съюз, бе санкциониран от Дисциплинарната комисия.

Стефанов говори за амбициите на Пенев да оглави родната футболна централа, като заяви, че на Ел Голеадор „може да му се иска да заеме поста, но трудно ще се получи“. Според Стефанов нито един от спряганите за евентуални заместници на Борислав Михайлов ще съумее да се справи по-добре.

„Затова, че е загубил във Варна (бел. ред. - ЦСКА претърпя поражение с 0:2 от Черно море), Боби Михайлов му е виновен на Любо. Ами той Боби е виновен за всичко. Даже мисля и за земетресението, което беше във Филипините, и за там трябва да го обвинят. Любчо да е жив и здрав. Аз само това му желая, другото си е за негова сметка. Аз предполагам, че той ако бе президент на БФС, тук щеше да има 20-25 хиляди човека. Футболът щеше да е на изключително ниво, щяхме да играем финал за Шампионска лига и в групите за Световното, но за съжаление не е той. Иска му се на момчето (бел. ред. - на Любо Пенев) да е президент, но трудно ще се получат тези неща. Не смятам, че той е точният човек за президент. Някога, когато Боби се откаже, предполагам някой общественик, ерудиран, интелигентен човек, без клубно пристрастие, не левскар, или цесекар, или славист, просто, за да си президент на БФС не е нужно да си играл футбол“, започна Стефанов.

Запитан за Бербатов, който в миналото също изяви амбиции да заеме ръководна роля във футбола ни, Венци Стефанов обясни: „О, аз съм сигурен. Там вече със сигурност. Ето, виждате, те оправиха Берое. Вижте, вие сте интелигентни хора, дайте да не си говорим глупости, нито Бербатов, нито Любо Пенев, нито никой от тези, които се кандидатират не могат да направят нищо повече от това, което прави Боби Михайлов. Даже и толкова не могат да направят, но меракът умира последен, нали знаете“.

В понеделник Верея бе санкциониран от Дисциплинарната комисия към БФС с 5000 лева за съмнителни мачове, сред които и среща със Славия. Стефанов взе отношение и по този въпрос:

 „Как да предупредят Славия за мача с Верея, след като ние бием. За какво да ни предупредят – да не вкарваме голове. Явно, че хората имат акъл в главата, виждат какви са залаганията за кое време и при какъв резултат, виждат, че например за един гол, два гола или три има повече залози. Кой е отборът, който е допуснал така да станат залозите, вероятно - Верея“.

„Един полицай едно време бе написал, че ще ни разследват за един мач с Монтана. Водели сме с 2:1, били сме 4:2 и Славия ще разследват. И сега не го знам къде е. Някъде е по управленията. А бе голям началник. Бъркаше се във футбола, където не му е работата. И той като Любо Пенев и другите, все разбирачи. Това са глупости, вие четете този, този и този мач. Сега сигурно трябва да ни извикат на разпит, защото някой играл така, че резултатът да е като от тотото. Това са глупости. Мислете. Недейте, като такива по форумите чета. Знам един голям шеф за фабрика с кори във Варна, с две златни деца, някакъв негов приятел от Костинброд бил затрил сина ми. Аз мога да го дам на полицията да видят какви приятели има и коментира такива работи. Така че, стойте здраво на земята, не слушайте глупости. Тежко е положението. Не е това, което искаме, но като е късо черджето, от едната страна става, от другата е голо. По-нататък може и да се оправят нещата. Ние с тези средства, с които разполагаме, без да имаме задължения, но сколасахме да стане“, заяви Стефанов и допълни:

„Казвам ви истината. Какво искате, да ви кажа, че утре във футбола ни ще потекат реки от злато?! Иска ми се и на мен, но знаете ли, единственото сигурно е, че всички сме се родили и някога ще си идем от този свят. Друго сигурно няма. Дано си идем с достойнство“, завърши Стефанов.