Старши треньорът на Берое Александър Томаш говори пред Диема след победата над Славия с 2:0 в среща от 14-ия кръг на Първа професионална лига.

"Преди да кажа каквото и да е било за мача, искам да кажа две неща. Първо, благодаря на абсолютно всички футболисти. Те имат заслугата за този успех. Има хора в съблекалнята, които показаха характер. Хора като Мартин Камбуров, който е е на години, но продължава да се бори. Боби Цонев, който втори мач е с проблеми, но играе. Мартин Райнов, който беше месец и половина извън терените, но за три дни изигра два много тежки мача. Всичко това показва характер и семейство. Искам така да продължават и съм сигурен, че ще имат още много по-хубави вечери", започна наставникът на заралии.

"Искам също и да се извиня на футболната общественост, защото репликирах съдията, но някои грешки бяха очевидни. За мач мога да кажа, че влязохме трудно, но не трябва да се забравя, че за една седмицата имахме три много тежки двубоя на наш терен - ЦСКА, Ботев (Пловдив) и Славия", добави той.

"След първия гол започнахме да контролираме всички събития на терена. Създадохме доста ситуации. Момчетата могат много повече от това, което показаха. Позволих си да коментирам някои имена, защото те наистина го заслужават. Вандерсон вкара тези два гола благодарение на целия отбор", каза още Томаш.

"Целта на Берое във всеки мач е да използва футболните си оръжия и да ги подчинява на колектива. Можем много повече и трябва да го повярваме. Днес показахме огромен характер. И днес, както и с Ботев (Пловдив), създадохме много ситуации.

В следващия мач играем с Лудогорец - идеята ни е да се надиграваме и да играем футбол срещу шампиона на България", завърши старши треньорът на Берое.