Треньорът на вратарите в Славия Радостин Станев изрази мнение пред NOVA, че скандалът между опитния страж на „белите“ Георги Петков и младата надежда на ЦСКА Кирил Десподов цели да бъде попречено на стража в битката за приза „Футболист на годината“.

Както е известно, след успеха на най-стария столичен тим над „червените“ с 1:0 Десподов заяви пред медиите, че Петков е призовавал Саше Александров „да му счупи краката“. Последва размяна на реплики в медиите, а в крайна сметка Дисциплинарната комисия глоби и двамата играчи с по 2000 лева заради нарушаване на правилата за етика и феърплей.

„Колкото и да се опитват да го компрометират, мисля, че е несериозно, защото всички знаят специално след последния скандал с Десподов каква е целта. Спорът е между тях двамата, мисля, че се сещате и защо се опитват някои хора да го компрометират“, каза наставникът.

„Специално чух тази ситуация и Петков абсолютно не е казвал това нещо. Просто му каза „Стъпи по-здраво“ и те просто търсят скандала. Петков заслужава напълно да спечели наградата за „Футболист на годината“, допълни специалистът.

Още новини: 

Само глоби за Петков и Десподов

Кучев за Десподов и Петков: Не вярвам, че всичко е изчистено