Президентът на Славия Венцеслав Стефанов бе много огорчен след загубата на своя отбор от Септември. „Белите” водиха с 2:0, но допуснаха пълен обрат, което породи много коментари по повод честността на дуела между столичните тимове на националния стадион „Васил Левски”. Босът на Славия взе отношение и сподели, че е готов да сложи всичките футболисти на Славия на детектор на лъжата, ако има превишени залози за мача в петък вечер.

„Не мога да позная отбора ми. Не мога да ви кажа какво става. Сто процента знам, че няма никакви нечестни и нередовни работи. Не може да имаш 15 точки аванс и да можеш да изпаднеш. Форматът е безумен, но не е оправдание. Можехме да водим с три-четири гола”, започна Венцеслав Стефанов.

Петъчно софийско шоу - от 0:2 до 3:2 за Септември срещу Славия

„Слушам и виждам какво се говори, но човек, който разбира от футбол може да си направи изводи, че тук нещата не са свързани с такива работи. Сега контрата остава във мен”, продължи босът на Славия.

„Най-лесно е да се провери в буукмейкърските къщи дали има залози, дали има повишение на залозите и тем подобни неща. Ако няма такова нещо, би трябвало да си върнете думите назад и да ми се извините. Ако има нещо подобно, тогава можем да търсим дали има виновник, но аз не виждам от тези футболисти на Славия някой, който може да се занимава с подобни неща. Не знам дали някой си дава сметка да кажеш на футболистите – „Вкарайте два гола, а после да ви вкарат три”. След това като ръководител мога ли да застана пред тях и да изискам нещо?”, продължи Венцеслав Стефанов.

„В Славия никога не е имало такива работи, залагам си главата. Ще бъдат глобени за предния мач, както и за този, но гарантирам, че няма футболисти, които са играли симулативно. Готов съм всички да сложа на детектор на лъжата, ако се окаже, че има завишени залози. Каквото иска да проверява УЕФА”, завърши Стефанов.