Президентът на Славия Венцеслав Стефанов заяви, че клубният стадион ще има съвсем нов вид в края на календарната 2018-а година. Така той отговори на въпрос кога Славия ще се върне на своя стадион.

"Много ни е добре на "Васил Левски", въпреки че плащаме пари. Първо - сменяме всички изкуствени, после основния терен и след това слагаме и осветлението. Надявам се в рамките на тази календарна година всичко това да успеем да го свършим. Дебело подчертавам - без ничия помощ, без европейски пари", каза Стефанов.

"Нямате представа колко са парите, които всяка година се дават за поддръжка на стадиона. Ако някой си мисли, че може да издържа отбора със 100, 200 или 500 хиляди лева, жестоко се лъже", допълни той.

Стефанов заяви, че подкрепя варианта за първа лига с 16 отбора: "Мисля, че четирите отбора от Втора лига: Царско село, въпреки че са нов отбор, Ботев Враца, Локомотив София и Монтана- при малко повече помощ от общините, ще се състезават в Първа лига без проблем."

"Но тези неща трябва да се решат от държавата в лицето на Премиера. Той може да реши проблема с общините - дали да ги стимулира, дали да ги принуди да отделят средства за спорт. Ако има желание, форми милионни има, ще ги намерят", заяви шефът на "белите". 

Той говори и за проблема с уредените мачове в полза на залагания. Според Стефанов, проблемът вече е урегулиран доста по-добре.

"Мисля, че сега нещата с тотото стоят по съвсем друг начин. Ако има някои зрънца, ще бъдат изкоренени. Ако има такива президенти, скоро ще бъдат на друго място. Нещата и фирмите за залози вече са взели сериозни мерки и могат къде и как се залага. Един път, два пъти стомна за вода, на третия път ще се счупи. Ще се намери антибиотик и за това нещо".

Относно мача на националния отбор с Естония, в който унгарски съдия отсъди четири дузпи, Стефанов смята, че нито Михайлов, нито тогавашният треньор Матеус, нито футболистите имат вина.

"Това е действие индивидуално на унгарските съдии. Той дори имал информация, че и български съдии са били разглеждани по този въпрос от УЕФА", допълни той./ БТА