Президентът на Славия и член на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов остро осъди футболното хулиганство и в частност случилото се на мача Левски – ЦСКА, при което жена полицай пострада от хвърлена бомбичка.

Венци Стефанов: Съдията беше перфектен

„Трябва да се промени строгостта на наказанията. Искам да попитам господин Кучев (б.р. шеф на дисциплинарната комисия), господин Минко Брайков и кой беше друг от дисциплинарната комисия, спят ли спокойно? Имат ли деца? И хората от полицията трябва ли да бъдат беззащитни и да се хвърлят бомби? Преди години, спомняте си, имаше едно момиче, осакатя. След това умря едно момче. Футболното хулиганство, хулиганите на терена трябва да бъдат изкоренени. Видяхте днес колко малки деца имаше. Ако искаме тези деца да ходят по стадионите с родителите си и сами, такива хора, които правят престъпления, трябва да бъдат зачеркнати изобщо от футболните терени. Такива хора дават материал в социалните мрежи и навсякъде, че едва ли не всичко е предопределено. В днешния мач се видя – Славия беше по-добрият отбор, заслужено победи” , коментира Стефанов.

Славия на финал, посякоха Ботев

„Това нещо може да се реши, когато има твърда ръка. Когато се промени закона и за футболното хулиганство. Виждам в социалните мрежи, сигурно е добро дете, това което е хвърлило бомбата, но всички трябва да знаят, че отиват на футболния стадион, за да гледат мач, да се забавляват и да поддържат отбора си, а не да хвърлят бомби по полицаи или други зрители на терена”, допълни той.