Президентът на Славия и член на Изпълкома на БФС Венци Стефанов даде своите виждания как българският футбол да се справи с хулиганството. Според него, трябва да се наложат жестоки мерки срещу извършителите на подобни деяния и трябва да следваме примера на развитие държави във футболно естество. 

"Не мога да дам точната рецепта за решението на въпроса, но не е никак сложно. Чест му прави на Спас Русев, че се изрази точно - това  терор! Един терорист хвърля срещу полицията, ранява полиция. Имаше ранни по стадионите, имаше и жертва", заяви Стефанов в "Здравей, България" по NOVA. 

"В Англия има ред, в Германия има ред. Има и изключения, но те бързо биват локализирани. Ако правиш такива ексцесии в Турция, Русия, Германия, Англия и т.н., дълго време ще търкаш наровете, ще копаеш и няма да те пускат с години на стадиона." 

"Има камери, могат да се набележат, могат да се санкционират. Трябва да има много строги санкции за хулиганите. Абсолютно и затвор. Разликата между демокрация и анархия е голяма. Ексцесиите на стадиона са анархия." 

"Имайки предвид финансовото състояние на клубовете, трудно биха поели разход за камери. Особено в провинцията. Колкото до поименните места, това няма да сработи. По света може и да сработи, но ние сме толкова далеч, че..." 

"Германия е държава, в която има ред, хората се страхуват от полицията. Този ред няма да го наложим аз и ти. Докато няма здрава ръка, няма как. Знаете ли какво е да посегнеш на полицай в САЩ и да видиш какво ще стане?! Какви закони да сложим?"

"Българинът разбира само от тоягата или да му бръкнеш в джоба. Това е моето мнение, всичко друго е само пожелателно. Много сериозни глоби, налагане на тежки наказания, само така ще се изкорени хулиганството. Тогава ще можеш да отидеш и да седнеш на мястото си и няма да има как да дойде някой и да ти каже да изчезваш", добави Стефанов. 

Според боса на "белите", разпалването на враждата по стадионите няма как да се дължи на отношенията между собствениците, защото те поддържали приятелски и културни отношения. 

"Никаква вражда няма между мен и собствениците на отборите. Не може да говорим за такива неща, съвсем точно, ясно и културно се изразяваме. Желанията на всички страни са да има консенсус и нещата да се решават на терена", сподели още президентът на Славия и разкри какво очаква от мача между Левски и ЦСКА тази вечер. 

"Моля се днес да мине мачът коректно, надявам се, че и двамата президенти ще вземат мерки да няма ексцесии. Нека полицията и държавата стъпят здраво и да не дават на терористите по стадионите да вилнеят", завърши Венци Стефанов.